Comunitat Valenciana

La Infanta Elena valora el treball per a acostar la formació i l'ocupació a les persones més vulnerables

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
La Infanta Elena presidix la presentació del programa d'ocupació Fundació Mapfre
La Infanta Elena presidix la presentació del programa d'ocupació Fundació Mapfre
EUROPA PRESS
La Infanta Elena presidix la presentació del programa d'ocupació Fundació Mapfre

La Infanta Donya Elena ha valorat este dimecres el treball que es duu a terme per a acostar la formació i l'ocupació" a les persones més vulnerables de la societat i als qui poden quedar exclosos amb la finalitat d'evitar que així siga. En este sentit, ha felicitat les iniciatives que contribuïxen a "garantir" l'accés d'estos col·lectius al mercat laboral.

Dona Elena ha indicat que estes propostes "poden paréixer xicotetes gotes" però ha subratllat el "compromís amb la societat" d'els qui les impulsen i fan realitat per a "que acaben sent una pluja".

Aíxí ho ha manifestat durant la presentació en el desé Fòrum-Exposició Internacional de Productes i Servicis Financers, Inversions, Assegurances, Fiscalitat i Solucions Tecnològiques per al Sector (Forinvest) que se celebra a València del programa social d'Ocupació de Fundació Mapfre.

La Infanta, directora de Projectes de Fundació Mapfre, ha indicat que el citat programa és "un dels projectes més importants i que més satisfacció proporcionen" a esta entitat i a els qui col·laboren amb ella, alhora que ha destacat que són ja 4.000 les empreses implicades en esta iniciativa. Ha expressat la seua "sincera enhorabona" a les firmes que col·laboren per a ajudar les persones en risc d'exclusió social i amb dificultats per a optar a un lloc de treball.

"Cada vegada que es posa l'accent a oferir una oportunitat d'ocupació, cada vegada que es promou la integració de les persones més excloses de la societat, cada vegada que s'alimenta a un xiquet o se li possibilita l'accés a l'educació, estem obrint una segona oportunitat a les persones que més ho necessiten", ha exposat Dona Elena.

Així mateix, ha aprofitat la celebració del Dia Internacional de la Dona per a felicitar totes les dones que lluiten per la seua independència i llibertat i en contra de les diferències i ha animat a seguir en esta tasca. A més, ha felicitat Forinvest pels seus deu anys i Fira València, les instal·lacions en les quals es desenvolupa este certamen, pel seu centenari.

El programa social d'ocupació de Fundació Mapfre té com a objectiu "promoure i impulsar l'ocupació entre els col·lectius més vulnerables de la societat", així com "els casos d'èxit" que han protagonitzat empreses col·laboradores d'esta iniciativa com les valencianes Embotits Martínez, el Centre d'Educació Infantil Parc Tecnològic de Paterna (València) i el Restaurant Alejandro del Toro en la inclusió de persones amb discapacitat o dificultats al mercat laboral.

El pla engloba les diferents iniciatives dutes a terme per la fundació per a fomentar la contractació, impulsar la formació de persones en cerca d'ocupació, ajudar els jóvens a enfocar el seu futur professional i millorar les habilitats socials. Igualment, promou la integració de col·lectius en risc d'exclusió social com les persones amb discapacitat, immigrants, refugiats i víctimes de violència de gènere.

En la presentació han participat al costat de Donya Elena, el director d'Acció Social de Fundació Mapfre, Daniel Restrepo, que ha ressaltat la convocatòria d'ajudes a l'ocupació -'Accedim'- que impulsa esta entitat i que posa a la disposició de xicotetes empreses, autònoms i entitats socials 500 ajudes per a recolzar la contractació de persones majors d'edat que porten com a mínim tres mesos en situació legal d'atur.

"Este programa representa una magnífica oportunitat per a col·laborar amb aquells col·lectius que més dificultats troben a l'hora d'accedir a un lloc de treball". Igualment, ha destacat els resultats de 'Junts Som Capaços', el programa d'integració de persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental que des de 2010 ha fet possible que més de 2.400 persones que formen part d'este col·lectiu, en risc d'exclusió social i atur de llarga durada, aconseguisquen un lloc de treball.

"UN BON CAMÍ"

En l'acte han intervingut també el conseller d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat valenciana, Vicent Soler, i les empreses valencianes que han col·laborat amb Mapfre per a formar i contractat persones amb discapacitat. Soler ha valorat iniciatives com la d'esta fundació i la disposició mostrada per empreses i persones de la societat per a "ajudar als més vulnerables" a través del món laboral.

El responsable autonòmic ha afirmat que este és "un bon camí" que compta amb el respatler del Consell, alhora que ha valorat la col·laboració públic-privada per a fer una societat millor i treballar en favor dels ciutadans. Ha valorat la "responsabilitat corporativa" d'empreses i entitats que s'impliquen en este tipus de projectes. "Sempre trobaran la Generalitat en este camí i, sobretot, al costat dels més necessitats", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento