Comunitat Valenciana

Les Corts suspenen la votació dels membres del CJC amb el suport de PSPV i Compromís i Podem ho veu "deslleial"

  • VALÈNCIA, 8 (EUROPA PRESS)
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Antonio Montiel en una imatge d'arxiu

El ple de les Corts ha decidit este dimecres retirar de l'ordre del dia la votació dels membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC), amb els vots a favor de PSPV i Compromís i les abstencions de PPCV, Podem i Ciutadans (Cs). Podem, que recolza els dos partits en el Govern -PSPV i Compromís- ha titlat de "deslleial" la seua actitud i ha assegurat que a partir d'ara serà "molt més bel·ligerant".

El Consell va triar en el mes d'octubre tres dels membres d'este òrgan, mentre que PP, Podem i Cs havien de proposar altres tres candidats per a ser votats en el parlament. No obstant açò, este dimarts el grup socialista va sol·licitar la retirada d'este punt ja que, segons van indicar, incomplix l'article 178.1 del propi reglament de la cambra, en el qual s'establix que en les propostes dels grups parlamentaris per cobrir les vacants en els òrgans estatutaris s'ha de garantir una composició paritària d'hòmens i dones.

"Havent-se observat que la votació de tres candidats, tots hòmens, a proposta dels grups Podem, Ciutadans i PP no complix amb l'estipulat, no podem procedir a la votació", va manifestar en un comunicat el síndic socialista, Manolo Mata.

Sobre este tema, el portaveu de Cs Alexis Marí va assenyalar en un comunicat que "els noms dels candidats per al CJC se saben des de desembre" i va apuntar que "en l'última Junta de Síndics, en la qual es va establir que la renovació de l'organisme es votara en este ple, ningú va manifestar la seua disconformitat amb els noms", per la qual cosa va criticar el "bloqueig" del PSPV.

"ESTRATAGEMA PARLAMENTÀRIA"

En este sentit, el síndic de Podem en el parlament valencià, Antonio Montiel, ha criticat hui que el PSPV "ha vingut sorpresivament a buscar una estratagema parlamentària perquè hui no es puga votar als membres", un fet que ha qualificat de "deslleial" i que "contradiu l'esperit de l'Acord del Botànic".

Així mateix, ha titlat d'"actitud unilateral" la dels socialistes i Compromís -als quals recolza en el Govern amb l'Acord del Botànic- i ha destacat que "a partir d'ara el PSPV, que s'ha encasellat en esta posició governamental, que està patint una síndrome d'autoritat malentesa, haurà d'entendre que nosaltres tinguem un comportament autònom en les votacions", ha subratllat.

Montiel ha assenyalat que no sap si la proposta dels socialistes de suspendre la votació dels membres es deu a "una rabieta" per la proposició de llei de la formació habitada perquè tots els membres del CJC "siguen triats les Corts" -i que haurà de debatre's en el parlament- o si "volen fer-li un favor al PP perquè durant més mesos seguisca tenint dos membres en el CJC".

"Qüestionem la forma en la qual el govern menysprea als qui han posat sobre la taula els acords que han fet possible un full de ruta de canvi", ha asseverat Montiel, qui ha agregat que a partir d'ara la seua formació adoptarà una actitud "molt més bel·ligerant".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento