Comunitat Valenciana

L'anell ciclista de València obri al complet al públic este divendres a les 7.00 hores

  • VALÈNCIA, 2 (EUROPA PRESS)
Giuseppe Grezzi al costat d'un usuari en l'anell ciclista
Giuseppe Grezzi al costat d'un usuari en l'anell ciclista
EUROPA PRESS
Giuseppe Grezzi al costat d'un usuari en l'anell ciclista

L'anell ciclista de la ciutat de València al complet estarà obert als usuaris este divendres a partir de les 7.00 hores, complint així els terminis d'execució de l'obres previstos per l'empresa Pavasal, que s'havia marcat que la infraestructura estiguera acabada en tres mesos i mig, abans de les festes de les Falles.

Així ho ha anunciat el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que este dijous ha visitat el tram entre el carrer Colom i la Porta de la Mar.

Per a l'edil, esta obra marcarà "un abans i un després en la ciutat" i ha augurat que amb les connexions que té amb altres carrils bici i bidireccionals "augmentarà molt el trànsit" de bicicletes. Al seu parer, les connexions d'altres carrils bici amb este anell ciclista "faran que s'utilitze molt". La seua intenció, ha avançat, és fer balanç de resultats i usuaris en un "termini raonable" d'uns sis mesos.

Pel que fa a la connexió amb el barri de Benimaclet pel Pont de Fusta, Grezzi ha apuntat que encara que, tot i que no hi ha data concreta per a la seua obertura, està previst que estiga llista "abans que comencen els dies grans de Falles".

LA PINTURA ROJA "NO ESVARA"

El titular de Mobilitat Sostenible ha volgut destacar la "innovadora" senyalització que introduïx l'anell ciclista, amb pintura roja per a distingir els espais d'intersecció entre el trànsit de bicicletes i motoritzat. Sobre este tema, ha deixat clar que "totes les proves que s'han fet quan s'ha posat el material han atés que no és esvarosa i està en el percentatge que ha de tindre perquè no hi haja cap problema per als motoristes".

'VALÈNCIA AMB BICI' INAUGURA AMB UNA FESTA ESTE DISSABTE

L'Ajuntament de València no ha programat cap acte per a inaugurar l'obra, atés que Compromís per València porta en el seu codi ètic no inaugurar obres. "Les obres no són del gestor, són de la gent i de la població. Nosaltres tenim mandat de fer les coses però després qui ho ha d'inaugurar i gaudir és la ciutadania", ha explicat Grezzi.

Així serà el col·lectiu 'València amb bici' el que ha organitzat una inauguració simbòlica este dissabte, a partir de les 10.30 hores en l'esplanada de la Plaça de Bous, on celebrarà una festa a la qual acudiran el regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, i l'alcalde de la ciutat, Joan Ribó.

L'edil ha recordat que l'anell ciclista és un projecte que es va impulsar en 1994 València amb bici i de fet, el seu nom ho van encunyar ells i és també un "homenatge" al col·lectiu "per haver fet possible esta obra".

L'AGÈNCIA DE LA BICI TINDRÀ DIRECTOR "PROMPTE"

El regidor de Mobilitat Sostenible ha comentat també la seua intenció de tindre "prompte" un director per a l'Agència de la Bici a la qual es volen traslladar les competències en la gestió de la mobilitat ciclista en la ciutat.

Serà esta Agència de la Bici la que s'encarregarà d'impulsar un Pla Rector de la Bici.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento