Comunitat Valenciana

Rodríguez eludix valorar el vídeo de Compromís que demana eliminar Diputacions: "Ho respecte i no tinc més que dir"

  • El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha eludit este dimarts valorar el vídeo del grup Compromís en la corporació provincial, en el qual qüestiona l'existència d'estes administracions, encara que ha expressat el seu "respecte" per eixa posició. "Un vídeo que fa un partit polític no ho valore, ho respecte i no tinc molt més que dir", ha apuntat el president Rodríguez.
Jorge Rodríguez en imatge d'arxiu
Jorge Rodríguez en imatge d'arxiu
RAQUEL ABULAILA/DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Jorge Rodríguez en imatge d'arxiu

Jorge Rodríguez, que ha presentat el Pla d'Instal·lacions Esportives, s'ha expressat en estos termes en ser preguntat per la posició del grup de Compromís en la Diputació -que conforma l'equip de govern de la corporació juntament amb PSPV, EUPV i València en Comú- qui va reiterar ahir la seua postura contrària a l'existència d'estes administracions.

Compromís va anunciar que havia demanat als servicis jurídics estudiar la possibilitat de transferir part de les competències de les corporacions provincials a la Generalitat, les mancomunitats o els Ajuntaments perquè la seua postura és la de "no és no" a les Diputacions". La coalició va presentar un vídeo, que distribuirà en les xarxes socials, en el qual s'explica per què haurien de dissoldre's.

Sobre este tema, Rodríguez ha apuntat que, com a president, no fa valoracions de partits polítidos. "Les respecte i ja està", ha dit, per a posar com a exemple del treball d'esta institució el cas presentat este dimarts, el del Pla d'Instal·lacions Esportives, amb el qual "són els municipis els qui van a decidir les seues inversions" i en el qual la corporació destinarà més de 4,3 milions d'euros a la millora d'estos recintes, en cooperació amb la Generalitat.

"He de respectar les valoracions polítiques dels diferents partits i no les vaig a valorar", ha insistit, per a afegir: "simplement continu treballant des de la Diputació amb l'objectiu de potenciar l'autonomia municipal, col·laborar amb la Generalitat i permetre que els municipis es puguen beneficiar d'inversions, en este cas de més de 4,3 milions d'euros".

Preguntat per si el PSPV ha canviat la seua posició respecte a l'existència de les Diputacions, Rodríguez ha manifestat que el partit socialista "no ha canviat l'opinió respecte a res". "El que ha fet és continuar treballant amb l'objectiu sempre marcat de respecte a l'autonomia municipal, de cooperació amb la Generalitat i el municipalisme", ha agregat.

Per això, ha posat l'accent que este "és el moment de parlar d'este pla" i que suposa el treball que PSPV, Compromís, València en Comú i EUPV "estem fent des de les Diputacions". No obstant açò, ha considerat que "cadascú està en el seu dret de valorar el que vullga".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento