Comunitat Valenciana

El TSJCV processa Víctor Valdés i Óscar Jaenada per falsejar, presumptament, títols nàutics

  • Es tracta d'una causa oberta per presumptes delictes de falsedat documental i de grup organitzat relacionada amb la falsificació de títols nàutics.
  • Així, l'Audiència desestima els recursos interposats pels 11 processats contra la resolució dictada pel Jutjat d'Instrucció número 8 de València.
  • S'investiga si s'han suplantat identitats per a realitzar els exàmens amb els quals obtindre el títol de navilier o si es va pagar pel certificat.
Víctor Valdés en un partido con el FC Barcelona
Víctor Valdés en un partido con el FC Barcelona
FCB
Víctor Valdés en un partido con el FC Barcelona

La secció cinquena de l'Audiència Provincial de València ha confirmat el processament del futbolista Víctor Valdés i de l'actor Óscar Jaenada en una causa oberta per presumptes delictes de falsedat documental i de grup organitzat relacionada amb la falsificació de títols nàutics.

Així consta en la interlocutòria, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual l'Audiència desestima els recursos interposats pels 11 processats contra la resolució dictada pel Jutjat d'Instrucció número 8 de València en la qual s'acordava transformar les diligències prèvies en procediment abreujat.

En total, en este procediment figuren 11 acusats, entre ells l'exporter del Futbol Club Barcelona Víctor Valdés i l'actor Óscar Jaenada. S'ha investigat si s'han suplantat identitats per a realitzar els exàmens amb els quals obtindre el títol navilier o si es van pagar diners pel certificat sense estudiar el temari.

La jutgessa d'instrucció va donar per conclosa la instrucció el passat mes de juny i va acordar seguir endavant amb el procés penal contra estes 11 persones en entendre que existien indicis racionals en participació delictiva.

Davant esta resolució, els acusats es van oposar i l'Audiència, després d'estudiar els seus recursos, acorda seguir amb el procés en veure que en la interlocutòria es descriuen els fets presumptament delictius amb major o menor detall i es qualifiquen com a delictes perseguibles. En concret, detalla delictes de falsedat documental i de grup criminal, "distingint clarament els grups de persones i identificant nominalment a les persones contra les quals es dirigeix sense deixar lloc a dubtes".

Pel que fa a l'al·legació que mantenen els recurrents que no van intervindre en la falsedat dels documents i en què no van participar en l'examen i tampoc van pagar, l'Audiència assenyala que el delicte que s'investiga no és dels anomenats de pròpia mà, açò és, que no fa falta realitzar personal i directament l'acció típica, en este cas, la falsificació, alteració del document.

En resum, el tribunal assenyala: "Podem concloure que s'han recopilat ja bastants elements de juí per a formar un juí provisional de la presumpta responsabilitat penal dels recurrents, suficient per a ordenar que el procediment continue sense necessitat de més diligències".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento