Comunitat Valenciana

València Culinary Meeting arranca amb menús elaborats per xefs com Camarena o del Toro

  • Es tracta del primer festival gastronòmic internacional i independent de la capital del Túria que se celebrarà des del dilluns 27 de febrer i fins al 5 de març.
  • Per a l'organització, és "una oportunitat única per a gaudir de menús de producte i origen que aposten per la gastronomia local i universal".
  • Els xefs participants atresoren fins els 21 Sols Repsol i 9 estreles Michelin, i componen "la millor selecció" de professionals amb local a València.
Un dels plats que acollirà el festival gastronòmic
Un dels plats que acollirà el festival gastronòmic
VALENCIA CULINARY MEETING
Un dels plats que acollirà el festival gastronòmic

Un total de 12 restaurants i 24 cuiners com Ricard Camarena, Alejandro del Toro o Begoña Rodrigo, entre altres, participen a partir d'este dilluns 27 de febrer en el primer València Culinary Meeting, el festival gastronòmic internacional i independent de la capital del Túria que se celebrarà fins al 5 de març i que posarà a disposició del públic menús elaborats a quatre mans amb els xefs locals i productes valencians.

Des de l'organització han indicat en un comunicat que es tracta d'endinsar-se en el producte valencià des d'òptiques compartides, la qual cosa suposa "una oportunitat única per a gaudir de menús de producte i origen que aposten per la gastronomia local i universal i que reivindiquen el valor global de la bona taula".

Entre els plats a degustar destaquen nigiris de gamba roja de Dénia amb sal; cigales amb caviar de sèsam; ànec caramel·litzat; entrecot Vacum de rossa gallega; colomí de mont Royal; guisat de llentilles i fongs; cremós de mascarpone amb taronja valenciana; còctel de llamàntol i la seua coral, entre uns altres. Plats marins, de mar i muntanya, de brasa, de creació pura que erigeixen menús creats ex profeso per a ser degustats durant set dies.

Els xefs participants atresoren fins els 21 Sols Repsol i 9 estreles Michelin, i componen "la millor selecció" de professionals amb local a València al costat d'una selecció internacional de primer ordre com a companyia, "una ocasió única per a evidenciar que la culinària valenciana és de primer ordre internacional", han destacat.

L'esdeveniment es completa amb quatre activitats gratuïtes i obertes al públic a celebrar en el Mercat de Colón. Programades a les 10.00 hores, ajuntaran a cuiners per a compartir fora del restaurant les seues vivències i el perquè de la unió buscada.

El mateix dilluns, 27 de febrer, inauguraran programa Ricardo Gadea (restaurant Askua) i el seu col·lega convidat Aitor Arregui (Elkano, Guetaria).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento