Comunitat Valenciana

Cs estudia accions judicials per la "pressió asfixiant" del PP per a promoure mocions de censura

  • Segons Marí, "frega ja la persecució, com l'actuació del senyor Arturo Torró en el seu moment, que cridava la nostra síndica a hores intempestives de la nit explicant rotllos".
  • El popular José Císcar diu que han pecat anant "de bona fe" a traslladar-li la qüestió a Ciutadans perquè si hagueren volgut traure rèdit polític, podrien haver-ho difós.
  • El diputat popular José Císcar diu que "negue la major, solament hi ha hagut una moció de censura i van ser regidors de Cs a Almoradí els qui la van demanar".
Alexis Marí
Alexis Marí
SMAYLO&CIA
Alexis Marí

El portaveu de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Alexis Marí, ha assegurat este dijous que el partit està estudiant iniciar accions legals davant la "pressió inaguantable, asfixiant i constant del PP amb la voluntat de canviar el color polític en una alcaldia" a través de mocions de censura perquè "cal dir-li ja n'hi ha prou de la política rància i pestilent".

Marí s'ha pronunciat així en els passadissos del parlament autonòmic en ser preguntat sobre la informació del periòdic 'El Mundo' segons la qual existiria una gravació -realitzada en seu parlamentària- del dirigent 'popular' José Ciscar en la qual ofereix a Ciutadans que l'autor d'una altra gravació comprometedora d'un dels seus assessors a Gandia, en la qual es parlava de reclassificació de sòl per a ampliar un camp de golf, la destruiria si la formació taronja recolza el PP per a dur a terme mocions de censura en eixa localitat i a Torrevella.

"No tinc constància de gravacions a un altre diputat; en tot cas, tornem a denunciar el que ha denunciat la nostra anterior síndica (Carolina Punset) des de l'inici de la legislatura: la pressió inaguantable, asfixiant i constant del PP amb la voluntat inequívoca de canviar el color polític en una alcaldia. I no solament en el municipi de Gandia, sinó també en molts altres", ha assegurat Marí.

Segons ha dit, "frega ja la persecució, com l'actuació del senyor Arturo Torró en el seu moment, que cridava la nostra síndica a hores intempestives de la nit explicant rotllos que eren més propis de ser tractats per un psiquiatre".

Per això, ha agregat que estudien "accions penals referent a açò perquè al PP cal dir-li ja n'hi ha prou de la política rància i pestilent que ha anat portant en els últims anys i que li ha portat a fer açò constantment". "Quan diu Bonig que no hi ha sintonia amb Cs, em pregunte quina sintonia vol quan segueix les mateixes pràctiques que durant els últims sis, set o vuit anys de legislatura: ella és la viva imatge d'aquella època, una distingida hereva del patrimoni del president Camps", ha agregat.

Sobre les gravacions, ha explicat que este mateix dijous se'n va a reunir amb la part orgànica del partit, en concret amb Emilio Argueso i Juan Còrdova, perquè li expliquen què ha passat perquè ha vist la notícia i vol saber el succeït, i en ser preguntat sobre què li pareixeria si es confirmen que primer vol saber què ha ocorregut. I "a partir d'ací veurem què passa", ha postil·lat.

"Jo no grave a ningú, solament al meu gos"

"Jo no ho sé, si hi ha gravacions anem a veure qui l'ha fet, què conté i si són manipulades o no. Tot això cal saber-ho abans d'obrir un procés. Jo no grave a ningú, solament al meu gos en les xarxes socials", ha ironitzat.

En tot cas, ha incidit que l'important per a Cs és "l'assetjament sistemàtic diari del PP per a fer-nos canviar d'opinió sobre una decisió que es va prendre en el seu moment", davant el que ha insistit que no van a variar el seu posicionament: "Poden vindre, atrapar-nos en els passadissos i soltar-nos la murga que ens solten en cada sessió plenària, però no estem disposats a entrar en eixe tipus de política rància i més pròpia de mercat que d'una institució com les Corts".

Marí ha insistit que estes maniobres són "una cosa constant" i ha relatat que "un està prenent-se un café i el següent que li diuen s'escolta, te'n recordes del tema de Gandia i de Torrevella'? Però quin és el tema de Gandia i el tema de Torrevella? A Gandia hi ha govern. Si un vol fer una bona proposta el que ha de fer és seure, convocar una reunió i veure les prioritats". Així, el gabinet jurídic de Ciutadans estudiarà la situació, que el portaveu creu que, "com a mínim, és incòmode i fins a immoral".

"Demà pot ser un altre"

Per la seua banda, el diputat del grup popular i president del PP de la província d'Alacant, José Císcar, considera que Ciutadans ha de demanar disculpes no a ell, sinó a tots els diputats, per la suposada gravació de la conversa que va mantindre amb responsables de la formació taronja en seu parlamentària perquè "demà pot ser un altre". "És molt trist que qui ha de vindre a treballar pels ciutadans es dedique a gravar converses privades que no es donen en un mercat ambulant, sinó en les Corts", ha dit en declaracions als mitjans.

Sobre este tema, ha admés que creia que "ho havia vist tot" en política però no és així, i ha explicat que eixa reunió es va produir i ell va traslladar a diputats de Ciutadans l'existència d'eixa gravació perquè persones del partit a Gandia així li ho van demanar davant "la vergonya que sentien per estos àudios", per la qual cosa ha reiterat: "Vaig parlar en nom de Cs de Gandia".

No obstant açò, ha volgut deixar clar que Torrevella no va eixir de la seua boca en cap conversa, sinó que es va parlar de les gravacions a l'assessor de Cs a Gandia, sobre les quals ha dit que si haguera vist en elles indicis d'algun delicte ho haguera denunciat.

A més, ha admés que han pecat anant "de bona fe" a traslladar-li la qüestió a Ciutadans perquè si hagueren volgut traure rèdit polític podrien haver-ho difós als mitjans.

"Cortina de fum"

Císcar ha reiterat la gravetat que es grave un encontre entre diputats en les Corts, un espai inviolable on "mai ha ocorregut que es graven converses en un ambient de respecte mutu, de confiança, en una situació de bona fe". "Igual són coses de la nova política", ha apuntat.

Al seu parer, Ciutadans ha creat "una cortina de fum per a emmascarar el que sí és greu", el contingut de les gravacions al seu assessor a Gandia, a qui havien d'haver-li demanat explicacions de per què parla de diners i de reclassificacions, coses que "pareixen no estètiques".

Finalment, ha negat pressions a la formació taronja per a recolzar mocions de censura: "Negue la major, solament hi ha hagut una moció de censura i van ser regidors de Cs a Almoradí els qui la van demanar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento