Comunitat Valenciana

Bonig diu que amb el decret de plurilingüisme s'avança "en el full de ruta separatista"

  • L'independentisme català "necessita a la Comunitat i a les Illes Balears per a la seua expansió i Ximo Puig i Mónica Oltra li estan seguint el joc", ha dit.
  • "Han pogut enganyar a una part de l'electorat, però ara ja no enganyen a ningú. Ho fan per pura ideologia i la imposició és la seua ferramenta", critica.
  • La Comunitat és "un mur de contenció enfront de les ànsies d'expansió de l'independentisme català i si és necessari, ho defendrem en els tribunals", ha agregat.
Bonig atén els mitjans
Bonig atén els mitjans
Europa Press
Bonig atén els mitjans

La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha assegurat este dimecres que el Govern valencià "dóna passos ferms en el full de ruta separatista amb el decret de xantatge lingüístic", en referència al decret de plurilingüisme educatiu que començarà a aplicar-se el pròxim curs. A més, ha afirmat que l'independentisme català "necessita a la Comunitat i a les Illes Balears per a la seua expansió i Ximo Puig i Mónica Oltra li estan seguint el joc".

La presidenta dels 'populars' valencians ha realitzat estes manifestacions després de presentar la conferència de l'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, en el Forum Europa Nova Economia, preguntada per la Declaració de Palma, firmat pel conseller d'Educació, Vicent Marzà, amb els seus homòlegs de Catalunya i Illes Balears.

"El full de ruta separatista està marcat des dels anys 80 i comença per l'educació i per l'administració", ha dit la dirigent 'popular', que ha afegit que Compromís "simplement l'està aplicant amb passos ferms com el decret de xantatge lingüístic en l'educació o la imposició del requisit lingüístic en la Llei de Funció Pública Valenciana".

En este sentit, ha destacat que Compromís "s'ha llevat la careta". "Han pogut enganyar a una part de l'electorat, però ara ja no enganyen a ningú. Ho fan per pura ideologia i la imposició és la seua ferramenta. I s'han imposat al PSOE", ha criticat.

Així mateix, ha qualificat "d'impropi d'un Consell que parla de diàleg" el fet que "s'haja apartat al sindicat CSIF de la negociació sobre el requisit lingüístic que se'n va a exigir als funcionaris".

Bonig ha assenyalat que la societat civil valenciana "ha de despertar davant estos atacs". La Comunitat és "un mur de contenció enfront de les ànsies d'expansió de l'independentisme català i si és necessari ho defendrem en els tribunals", ha agregat.

Sobre la Declaració de Palma, Bonig ha opinat que "que el Govern valencià mantinga relacions econòmiques, culturals i de tota índole amb les comunitats veïnes és absolutament necessari". "Amb Catalunya i Balears ens uneixen molts llaços, però no note la mateixa sensibilitat amb altres regions com Aragó, Múrcia o Castella-la Manxa i en altres temes que també són fonamentals per a la nostra terra com és el tema de l'aigua", ha criticat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento