Comunitat Valenciana

Dimiteixen el director general i científic de l'Incliva perquè la normativa "limita" la investigació

  • Asseguren que la normativa del Sector Públic a la Comunitat Valenciana i la legislació nacional "sens dubte limiten" la capacitat de l'institut.
  • Assenyalen que han pesat "els nous escenaris de regulació del Sector Públic que sens dubte estan limitant la capacitat d'Inclina per a actuar".
  • Després "d'este llarg període" creuen "fermament" que és "necessari un relleu que puga seguir impulsant la tasca de l'Institut amb la il·lusió necessària".
Laboratorio, investigación
Laboratorio, investigación
PIXABAY
Laboratorio, investigación

El director general i científic de l'Incliva, Rafael Carmena i Josep Redón, han presentat la seua dimissió perquè la normativa del Sector Públic a la Comunitat Valenciana i la legislació nacional "sens dubte limiten" la capacitat d'este institut per a la investigació.

Per això, han sol·licitat a la Conselleria de Sanitat que se'ls relleve dels seus llocs perquè esta normativa "fa molt difícil" la investigació, amb els obstacles per a noves contractacions, i a més perquè després de molts anys al capdavant de la institució consideren que fa falta canviar la direcció en la seua nova etapa, segons han confirmat fonts d'este Institut d'Investigació Sanitària.

En la carta conjunta, que han remés als investigadors d'este centre, Carmena i Redón expliquen que en els últims anys han exercit estos càrrecs "contribuint al naixement, creixement i estabilització de l'Institut fins a aconseguir recentment la reacreditació amb plena aprovació de l'estructura, assoliments científics i gestió pels ens d'Institut de Salut Carlos III encarregats de la revisió de la qualitat de les institucions".

Així, assenyalen que en la seua decisió "han pesat, al costat de la necessitat de major dedicació" als seus projectes personals, "els nous escenaris de regulació del Sector Públic que sens dubte estan limitant la capacitat d'Inclina per a actuar en un escenari altament competitiu com és la investigació en el camp de la salut".

En eixe sentit, apunten que després "d'este llarg període" creuen "fermament" que és "necessari un relleu que puga seguir impulsant la tasca de l'Institut amb la il·lusió necessària per a açò". "Per la nostra banda, seguirem contribuint al desenvolupament de l'Institut amb la nostra labor diària", finalitza l'escrit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento