Comunitat Valenciana

L'exconsellera Milagrosa Martínez, condemnada a 9 anys de presó pels contractes de Fitur

  • Francisco Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo han sigut condemnats a penes que oscil·len entre els 12 i els 13 anys de presó.
  • La també exconsellera Angélica Such i el tècnic de l'administració valenciana Juan Bover han resultat absolts.
  • En total, van ser jutjades 13 persones en esta peça del cas Gürtel, la primera que ha arribat a juí.
Milagrosa Martínez
Milagrosa Martínez
Europa Press
Milagrosa Martínez

Milagrosa Martínez, exconsellera 'popular' de Turisme i expresidenta de les Corts Valencianes, ha sigut condemnada a 9 anys de presó -pels delictes de prevaricació, malversació i suborn passiu- per trepijoc en contractes de la Fira de Turisme (Fitur) en favor de la trama Gürtel. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) també ha decretat penes de presó per als considerats capitosts de la trama Gürtel.

Per al seu excap de gabinet Rafael Betoret la condemna és de sis anys de presó. Per la seua banda, la també exconsellera Angélica Such i el tècnic de l'administració valenciana Juan Bover han resultat absolts.

Així es desprèn de la sentència emesa pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) en la peça 3 del cas Gürtel, relativa a suposades irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009.

Conclusions del tribunal

"El Grup Correa es va crear ex profés per a influir en l'administració, manipular concursos públics i lucrar-se aplicant uns marges desproporcionats, duplicant partides o facturant despeses inexistents", diu la nota difosa pel tribunal, en el qual s’explica que mitjançant aquest sistema “obtenien un enriquiment irregular”. Els delictes pels quals han sigut condemnats són "associació il·lícita, prevaricació administrativa, tràfic d'influències, malversació de cabals públics, falsedat documental i suborn".

La sentència diu que l'Administració Autonòmica (Agència Valenciana de Turisme, Conselleria de Turisme, Conselleria de Territori i habitatge i Conselleria d'Infraestructures i Transport) "no solament no va portar un control efectiu dels pagaments sinó que va alterar els criteris d'adjudicació dels contractes i va beneficiar irregularment a les empreses del Grup Corretja". 

Les empreses, afig, "coneixien per avançat les condicions dels contractes públics, contractes que, en alguns casos, es modificaven a la seua conveniència".

Correa i El Bigotes, entre 12 i 13 anys de presó

Els considerats capitosts de la trama Gürtel -Francisco Correa, Álvaro Pérez i Pablo Crespo- han sigut condemnats a penes que oscil·len entre els 12 i els 13 anys de presó en la peça 3 del cas relativa a suposades irregularitats en contractacions de la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009.

Així, Francisco Correa i Pablo Crespo han sigut condemnats pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a més de 13 anys, mentre que Álvaro Pérez 'El Bigotes', a més de 12.

En total, han sigut jutjades 13 persones en esta peça del cas Gürtel, la primera que ha arribat a juí -hi ha sis i la resta s'instrueixen i jutgen a Madrid-. Este cas va quedar vist per a sentència a mitjans d'abril de 2016 i s'ha conegut la resolució del tribunal quasi 10 mesos després.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento