Comunitat Valenciana

Preacord en el Palau de la Música de València per a mantindre els llocs de treball i reestructurar i crear departaments

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)
Palau de la Música de València
Palau de la Música de València
EVA RIPOLL/AYUNTAMIENTO DE VALENCIA
Palau de la Música de València

La direcció i el Comité d'empresa del Palau de la Música de València han aconseguit un preacord unànime pel qual s'aprova la primera fase d'un "ambiciós" pla de reordenació del personal per a tres anys, que arreplega un paquet de mesures essencials i que permetrà mantindre els llocs de treball actuals "gràcies a l'optimització i reorganització dels recursos actuals".

Així ho ha explicat la presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, que s'ha congratulat per la consecució d'este preacord, que ha sigut possible "gràcies a la valoració i posterior desenvolupament efectuat sobre la diagnosi realitzada per l'empresa consultora", i que "permet mantindre els llocs de treball, gràcies a l'optimització i reorganització dels recursos actuals, així com la previsió de les puntuals reconversions de determinats llocs després de la seua jubilació".

L'acord arriba després que el passat mes d'octubre s'anunciara que l'equip responsable del Palau de la Música anava a dur a terme una reordenació de la plantilla després de detectar l'auditoria encarregada per la regidora de Cultura i presidenta de l'organisme, Gloria Tello, diverses "deficiències" en l'auditori, com a "departaments sobredimensionats" i "alguns llocs freturosos de contingut".

En aquell moment, Tello va comentar, sobre la possibilitat que es poguera produir una reducció de plantilla: "No ho sabem, la nostra intenció és treballar, no en termes economicistas com l'empresa privada, sinó en termes d'empresa pública". Per la seua banda, els sindicats van mostrar la seua predisposició a treballar "colze a colze" amb l'equip de direcció per a engegar mesures que milloren el funcionament de l'auditori musical, al mateix temps que advertien de la importància que això es fera sense perdre llocs de treball.

Ara, una vegada aconseguit el preacord, Tello subratlla que "s'ha aconseguit, no solament millorar, sinó crear una sèrie d'estructures molt més racionals, i a l'altura de les institucions més capdavanteres de les arts escèniques".

PRINCIPALS MESURADES

Les mesures essencials que s'han provat són, entre unes altres: l'adhesió al conveni de l'Ajuntament de València, reestructuració i creació de nous departaments, un projecte detallat de formació especialitzada amb la finalitat d'oferir servicis més moderns a la ciutadania, o la promoció interna del personal.

Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha manifestat que "amb este resultat tan positiu, culminem també altres acords laborals, entre els quals destaquen la creació de borses de treball, l'aprovació de totes les mesures de seguretat, prevenció i riscos laborals, i altres paral·leles d'igual importància com el primer pla d'accessibilitat per a persones amb diversitat funcional".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento