Comunitat Valenciana

CEV retrau al Consell la càrrega "ideològica" d'algunes de les seues decisions

  • L'actual escenari de falta de recursos fa que la col·laboració pública i privada haja de ser considerada com "una solució i no com un problema".
  • El president de l'entitat, Salvador Navarro, ha lamentat la reversió de les concessions privades a Sanitat i el rebuig de Port Mediterrani.
  • Respecte a les inversions per part de l'Estat, s'ha preguntat si "per ventura hi ha algú interessat que la valenciana no siga una comunitat forta?".
Navarro en un desdejuni informatiu
Navarro en un desdejuni informatiu
NUEVA ECONOMÍA FÓRUM
Navarro en un desdejuni informatiu

El president de la CEV, Salvador Navarro, ha reivindicat este dilluns la necessitat de la col·laboració pública i privada en la gestió i provisió de béns i servicis com la Sanitat o l'Educació, per la qual cosa ha retret al Consell la "càrrega ideològica" d'algunes de les seues decisions en estos àmbits com la reversió del model Alzira o el seu rebuig al projecte de Puerto Mediterráneo.

Així ho ha indicat Navarro en un desdejuni informatiu del Fórum Europa Tribuna Mediterrània, on ha remarcat que ara és temps de "col·laborar" i de "idear noves fórmules" perquè els diferents àmbits s'interrelacionen "més i millor cada dia". "No és temps d'imposicions, les imposicions mai són neutres", ha reivindicat.

En el seu discurs, el també vicepresident de Cepyme ha indicat que en l'actual escenari de falta de recursos en l'administració valenciana fa que la col·laboració pública i privada haja de ser considerada com "una solució i no com un problema" en la gestió i provisió de béns i servicis públics, però sempre implantada "amb control, seguiment, avaluació, eficiència i transparència". "Els estic parlant de gestió, no d'ideologia", ha remarcat.

En este sentit, ha lamentat la reversió de les concessions privades a Sanitat perquè ha defès que hi ha més capacitat de generar si hi ha col·laboració entre el públic i el privat, especialment en l'actual context de dèficit de recursos.

"Crec que amb la fórmula del control, seguiment, avaluació, eficiència i transparència entre el públic i el privat no ha d'haver-hi cap tipus de fissura, però una altra cosa és la qüestió ideològica que com a empresari no acabe de captar", ha reprovat.

D'igual manera, ha lamentat la "poca inversió estrangera" que està rebent la Comunitat en comparació de la mitjana a Espanya. "Si damunt a la poca que arriba se li posa traves això crea "inseguretat jurídica", ha assenyalat per a lamentar la situació en la qual es troba el projecte de Port Mediterrani a Paterna.

En este punt, ha reprovat que abans que el projecte fóra rebutjat per qüestions tècniques, "des de diverses conselleries ja es deia que eixe projecte no anava a eixir". "Ací hi ha una càrrega ideològica que crea inseguretat jurídica", ha lamentat.

Per això, ha advocat per ser "cauts" en la base ideològica que "s'ha vist" i en la imatge que es dóna de la Comunitat perquè ha reivindicat que és l'octava comunitat autónoma amb més casos en els Jutjats per corrupció, però, no obstant açò, a Espanya es té una concepció de "corrupteles". "No es pot anar a Madrid i manar missatges així perquè això minva la inversió estrangera", ha subratllat.

Inversions "les mateixes que altres comunitats autònomes"

D'altra banda i després de repassar les principals dades econòmiques que situen la Comunitat com la segona autonomia més exportadora i al Port de València com el primer d'Espanya en transport de mercaderia, ha exigit al Govern que s'invertisca en "les mateixes condicions" que en altres territoris perquè ha lamentat que "històricament, no ha sigut així".

"Tenim les partides d'inversions del Govern, no ja dels últims anys si no dècades, que confirmen la discriminació inversora en el nostre territori", ha reprovat per a qüestionar les raons d'este "sistemàtic menyspreu del Govern Central amb la Comunitat". "Per ventura hi ha algú interessat que la valenciana no siga una comunitat forta?, o és causa de la debilitat de la societat valenciana?", s'ha preguntat.

Així, ha reivindicat la necessitat d'un pacte d'Estat en la planificació i execució de les infraestructures perquè "no són una qüestió ideològica, sinó un element imprescindible del servici de connectivitat als ciutadans i de la productivitat de l'economia i no és admissible que cada Govern faça pública una nova planificació deixant en via morta l'anterior", ha apuntat.

Reformes necessàries

Per a Navarro existeixen encara una sèrie de reformes que s'ha de dur a terme perquè la recuperació econòmica siga "tangible". D'esta manera, ha plantejat una reforma tributària per a coordinar de manera "urgent" les diferents política estatals, autonòmiques i locals, així com suprimir "molts dels quasi 100 impostos autonòmics que estan provocant una verdadera ruptura del mercat interior i comprometent la competitivitat i viabilitat dels sectors productius".

"El nostre sistema econòmic necessita una reforma fiscal en profunditat; no pegats merament recaptatoris, com l'última pujada de l'Impost de Societats amb la qual es pretén augmentar la recaptació en 4.650 milions", ha sostingut el president de la CEV per a qui esta mesura del Ministre d'Hisenda és "de dubtosa constitucionalitat, aprofundeix en la inseguretat jurídica i desbarata la planificació financera en l'últim minut del partit".

Així mateix, considera que tampoc aferma la seguretat jurídica de pimes i autònoms la "anada i tornada" en la supressió dels fraccionaments i ajornaments en l'Impost de Societats i l'IVA ni el recent enduriment en la fiscalitat de successions i donacions aprovat pel Consell perquè "suposa un desavantatge competitiu pel que fa a la més beneficiosa fiscalitat que s'aplica en altres regions", ha afirmat.

En este sentit, veu necessari un pacte fiscal entre l'Administració Central i l'Autonòmica per a "homogeneïtzar la fiscalitat". "No pot ser que els avantatges fiscals d'alguns territoris els convertisquen en una sort de paradisos fiscals interiors amb avantatges competitius respecte a les empreses d'altres territoris", ha insistit.

Pel que fa al sector públic, ha advocat per aconseguir un marc legislatiu que "disminuïsca la burocràcia, que legisle menys i millor i que compte amb normes més estables i senzilles". "El sector públic necessita una reforma per a millorar el seu funcionament i eficàcia, eliminant solapaments, duplicitats, redundàncies i despeses improductives", ha defès.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento