«Tenir una presó no és cap perjudici, al contrari»

Des del 1991, Sant Esteve Sesrovires acull la presó de Brians i aviat obrirà Brians 2.
.
.
Foto
.
Com li afecta a Sant Esteve el centre penitenciari?

En res. El 1986 hi va haver una gran oposició social perquè es temia que perjudicaria el poble, però s’ha vist que no ha passat res i en tots aquests anys ni s’ha notat. L’oposició contra Brians 2 va ser només política. L’important és que les presons es posin en llocs on no interfereixin en la vida diària dels ciutadans.

Els municipis on ara es volen fer presons, s’hi oposen?

Nosaltres mai no la vam demanar, mai, i sempre ens vam oposar, tant a la primera com a la que s’està construint ara. Però, dit això, també hem de dir que Brians no ha suposat cap perjudici, sinó, el contrari, ja que participa de l’activitat econòmica del poble i porta feina.

Ha estat profitosa, doncs.

L’existència de Brians no ha impedit que la població del poble s’hagi multiplicat per sis, passant de 1.000 a 6.000 habitants, que s’hagi fet un camp de golf que dóna prestigi al municipi o que s’hi estigui aixecant un hotel de 4 estrelles. Tot això no treu que la creació d’una indústria enlloc de Brians 2 hauria estat molt més beneficiosa. El Govern de CiU, però, volia imposar-nos aquesta presó sense compensacions i amb el tripartit, tot i que també vam haver de negociar, finalment vam arribar a un acord i el poble és compensat econòmicament per l’esforç solidari que està fent.

Hi ha més delinqüència?

No hem tingut cap problema. Fins i tot, ara que els coneguts com a lladres silenciosos han robat a poblacions veïnes, aquí no hi han vingut, probablement, perquè saben que a Sant Esteve hi ha els Mossos d’Esquadra i una molt bona vigilància.

BIO

Joan Galceran, nascut el 1958 a Barcelona. Està afiliat al PSC des del 1976 i és alcalde de Sant Esteve Sesrovires des del 1983. Diputat al Parlament des del 1999.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento