Comunitat Valenciana

Rodríguez sobre Recio: "No va ser esta Diputació la que va crear este lloc ad hoc ni la que ho el va assignar a ell"

  • El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha advocat este dimarts per esperar la resolució de l'expedient informatiu que la corporació provincial ha obert per a descobrir si el cap de la Unitat d'Actuació Bibliogràfica, l'escriptor Carles Recio, ha estat durant deu anys cobrant el seu sou sense anar a treballar i qui controlava la seua actuació. Tot i això, ha precisat que no va ser la Diputació actual qui va crear este lloc "ad hoc" ni qui va designar l'escriptor en este càrrec.
Jorge Rodríguez
Jorge Rodríguez
RAQUEL ABULAILA/DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Jorge Rodríguez

Rodríguez s'ha pronunciat en estos termes en declaracions als mitjans després de reunir-se amb l'alcalde de València, Joan Ribó, que li ha presentat el projecte de la ciutat com a Capital Mundial de l'Alimentació 2017. El president de la corporació ha recalcat que se'n va a obrir l'expedient i estudiar la situació que s'ha produït per a, d'acord de manera que es concloga en la investigació, actuar.

En esta línia, ha considerat que seria "aventurat" pronunciar-se sobre qui controlava el treball del funcionari i s'ha enviat a la conclusió de l'expedient informatiu. Preguntat per si de cas la Diputació es plantejaria denunciar a Fiscalia en cas de detectar-se alguna irregularitat, ha insistit que veuran que mesures adopten quan estiga resolt l'expedient informatiu i segons el que diga l'instructor perquè en este cas "no s'actua per lliure".

En relació amb el tipus de sanció que podria correspondre al funcionari, Rodríguez ha reiterat que desconeix si els fets "són reals" per la qual cosa tampoc sap quina sanció podria correspondre-li en el cas que es comprovés. El president de la Diputació, que ha incidit que coneix els fets per la qual cosa s'ha publicat, ha assenyalat, en ser preguntat per si de cas este cas en un fet aïllat i per la relació amb el PP: "No vull ficar-me en cap merder, però no va ser esta Diputació la que va crear este lloc ad hoc ni ha sigut la que ho ha assignat a ell".

La Diputació de València ha informat este dilluns de l'obertura d'un expedient informatiu per a intentar descobrir si l'escriptor Carles Recio, funcionari que desenvolupa el càrrec de cap d'unitat bibliogràfica, porta deu anys cobrant sense anar a treballar. Segons una informació publicada, nomenat el 2006, Recio acudia cada dia a les 7.30 hores al seu lloc de treball, fitxava amb la seua empremta dactilar a l'entrada i tornava a eixir per tornar entre les 15.30 i les 16.00 hores i repetir l'operació al terme de la jornada.

El funcionari està destinat a l'Arxiu provincial, un càrrec que comporta una taula salarial de més de 45.000 euros, als quals cal afegir els anys d'antiguitat. El diputat d'Administració General, de qui depèn l'àrea de Personal, Pepe Ruiz, va cursar dilluns l'ordre d'obrir l'expedient informatiu per a investigar els fets i, a partir d'ací, estudiar si és procedent l'obertura d'un expedient sancionador.

Ruiz ha apuntat que en el Registre del Servici de Personal no consta "cap comunicat, escrit o informació oficial sobre les presumptes anomalies en la situació laboral de l'empleat" i sí els seus registres diaris "a través del control biomètric o fitxa amb empremta dactilar amb el qual es realitza el seguiment de les entrades i eixides dels treballadors de la corporació en els seus llocs de treball". Recio va assegurar que estava desenvolupant projectes fora de l'Arxiu i va al·legar que havia fet el que li havien demanat.

Una vegada assolides les conclusions de l'expedient informatiu, que tindrà un instructor i un secretari, segons Ruiz, "es procedirà en conseqüència, tant per a exigir les responsabilitats oportunes, en el seu cas, com per a actuar en defensa de tots els treballadors i empleades de la Diputació de València, la integritat, honradesa i responsabilitat dels quals podrien haver estat posades en qüestió després de les declaracions del senyor Recio".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento