Comunitat Valenciana

'Cabaret' torna a l'Olympia amb una "gran producció" plena de "vida i ànima"

  • Estarà a la ciutat del 4 de març al 9 d'abril amb una "gran producció" protagonitzada per l'actriu Cristina Castaño.
  • Un elenc de mig centenar de persones, aproximadament, integren l'equip d'este 'Cabaret', que ha congregat més de 200.000 espectadors en Madrid.
  • Es desenvolupa en el Kit Kat Club, on s'escenifica la convivència entre l'imparable creixement de l'hidra nazi i la fingida normalitat quotidiana.
El musical 'Cabaret'
El musical 'Cabaret'
JAVIER NAVAL
El musical 'Cabaret'

El Teatre Olympia de València posarà en escena -del 4 de març al 9 d'abril- el musical 'Cabaret', un clàssic del gènere "que mai mor" i que arriba esta vegada a la ciutat del Turia en una "gran producció" plena de "vida i ànima" protagonitzada per Cristina Castaño i dirigida per Jaime Azpilicueta.

L'actriu ha presentat este dimarts l'espectacle en una roda de premsa en la qual ha expressat el seu "honor i satisfacció" per poder formar part d'este muntatge en el qual "no s'han escatimat despeses" per a oferir al públic una funció "brillant i plena de glamur" però, al temps, amb un missatge "més vigent que mai sobre el que l'ésser humà és capaç de fer".

Ambientat en el Berlín de 1931, 'Cabaret' -que compleix el seu 50 aniversari- es desenvolupa en el Kit Kat Club, governat pel seu inquietant i divertit Mestre de Cerimònies i on s'escenifica la convivència entre l'imparable creixement de l'hidra nazi i la fingida normalitat quotidiana dels protagonistes. Són moltes les cançons emblemàtiques d'esta història, com a 'Cabaret' o 'Money Money'.

Un elenc de mig centenar de persones, aproximadament, integren l'equip d'este 'Cabaret', que ha congregat més de 200.000 espectadors durant la seua temporada en el Teatre Rialto de Madrid i realitzarà a València la seua segona estada més llarga després de la capital d'Espanya.

Entre els actors que intervenen en la funció figuren també Armant Pita, Alejandro Tous, Amparo Saizar i Enrique R. del Portal, entre uns altres; la música és de John Kander; el llibret, de Joe Masteroff; el disseny d'escenografia correspon a Ricardo Sánchez; el d'il·luminació, a Juanjo Llorens; el vestuari el firma Antonio Belart i les coreografies, Federico Barrios.

Cristina Castaño -que ha recordat que la seua relació amb l'Olympia ve de llarg (va interpretar al costat de Concha Velasco 'Las manzanas del viernes') i que sempre ha sigut "molt bé rebuda pel públic"- s'ha mostrat convençuda que València donarà una molt càlid acolliment a este nou projecte.

Un títol "de rècord"

En este sentit, l'empresari de l'Olympia Enrique Fayos ha recalcat que 'Cabaret' es va representar fa 11 anys en el teatre "amb rècord de funcions i públic" i també ha augurat que en esta nova versió repetirà l'èxit. En la mateixa línia, José María Càmera, de Som Produce -la productora del muntatge- ha asseverat que l'espectacle arriba a València "amb l'objectiu de convertir-se en l'èxit de la temporada i la gran cita" teatral en plenes Falles.

El productor ha lloat, a més, el paper que realitza tot l'equip i, especialment, el de Cristina Castaño, "qui ha aconseguit rescatar de la memòria col·lectiva el personatge que havia segrestat Liza Minelli" en la versió cinematogràfica dels anys setanta.

Ací, Castaño ha subratllat que ha intentat donar-li a la seua Sally Bowles la seua pròpia "identitat i ànima" i ha ressaltat que el públic "no troba a faltar" les altres versions del musical. "Quan venen al nostre 'Cabaret' s'obliden dels altres", ha afirmat la intèrpret.

L'artista ha agregat que poder donar vida a este rol és "un regal", ja que li permet desplegar una immensa varietat de registres per a "tirar-se a la piscina". "Sóc una actriu tot terreny", ha dit Castaño, que ha comentat que va decidir deixar la exitosa sèrie de televisió 'La que se avecina' per a poder obrir-se a altres papers. Ara, ha postil·lat, sé "quin tipus d'actriu vull ser".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento