El jutge rebutja jutjar Rovira i Lecha per atemptat a l'autoritat i manté el judici per lesions lleus

  • El guàrdia urbà suposadament agredit va recórrer la decisió inicial del magistrat i la vista oral es manté pel 31 de gener.
  • La CUP Capgirem Barcelona valora positivament aquesta resolució i no dubta de l'absolució de les regidores davant d'una denúncia "falsa" per part de l'agent.
La líder de la CUP en Barcelona, María José Lecha.
La líder de la CUP en Barcelona, María José Lecha.
ACN
La líder de la CUP en Barcelona, María José Lecha.

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 16 de Barcelona ha rebutjat el recurs del guàrdia urbà suposadament agredit, mentre era fora de servei, per les regidores de la CUP Maria Rovira i María José Lecha l'1 de desembre passat.

El policia volia que el judici fos per atemptat a l'autoritat, cosa que allargaria el procés, però el magistrat considera que es tracta com a màxim d'un delicte lleu de lesions, cosa que suposa un judici ràpid, fixat pel 31 de gener.

Delegats sindicals de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) van presentar diverses denúncies per agressions, insults i amenaces per part de simpatitzants de la CUP, entre ells les regidores Lecha i Rovira, durant la concentració de suport a Josep Garganté a la Ciutat de Justícia el passat 1 de desembre.

En concret, el guàrdia urbà i secretari d'Organització de CSIF a l'Ajuntament de Barcelona, Eugenio Zambrano, i la treballadora de Correus May Jiménez van presentar denúncia per agressions, amb resultat de contusions i contractures.

Els fets

Segons Zambrano, les dues regidores es van dirigir a ell titllant-lo de "portaveu de merda de la Guàrdia Urbana", "policia de merda" i "torturador", amb puntades de peu a les cames i cops baixos a abdomen i costelles.

Segons argumenten, aquesta situació violenta va ser provocada per part de diferents persones congregades a favor de Garganté, que havia de declarar davant del jutge per amenaces lleus a un metge. La denúncia contra el regidor finalment va ser retirada. Aquesta concentració, en la qual participaven Lecha i Rovira, va coincidir amb una altra de sindicalistes de la Guàrdia Urbana que s'oposaven a Garganté i que van intentar boicotejar les seves declaracions als mitjans de comunicació.

La CUP Capgirem Barcelona valora positivament aquesta resolució i no dubta de l'absolució de les regidores davant d'una denúncia "falsa" per part de l'agent que, fora de servei, "va intentar rebentar amb altres persones la compareixença de premsa a la Ciutat de la Justícia el passat 1 de desembre".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento