Comunitat Valenciana

El Comité d'Empresa de RTVV considera un "maçada absoluta" la sentència sobre l'ERO

  • La sentència suposa "un cop molt dur" per als extreballadors de RTVV, que no esperaven una sentència "en este sentit".
  • "Qui celebra la sentència són els diputats del PP, que van tancar la tele, i els 2 partits del Consell que han assumit els arguments del PP", expliquen.
  • Ha reclamat a la Generalitat que s'atenga a l'article 6 de l'ERO que determina que "els extreballadors tindran prioritat quan es creu la nova RTVV".
Miembros del Comité de Empresa de RTVV
Miembros del Comité de Empresa de RTVV
EUROPA PRESS
Miembros del Comité de Empresa de RTVV

El Comité d'Empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) considera una "maçada absoluta" la sentència de l'Audiència Nacional que declara justificat l'acomiadament col·lectiu i descarta la inconstitucionalitat de la llei que va suprimir el servici públic que va provocar la liquidació de l'empresa i el consegüent acomiadament col·lectiu.

El president del Comité, Albert Vicent, ha assegurat en declaracions als mitjans a València que la sentència suposa "un cop molt dur" per als extreballadors de RTVV, que no esperaven una sentència "en este sentit". Així, ha indicat que cada secció sindical valorarà si presentar recurs davant del Tribunal Suprem.

"Qui celebra hui la sentència són els diputats del PP, que van tancar la tele, i els dos partits del Consell -PSPV i Compromís- que han assumit els arguments del PP; poden estar els tres celebrant la sentència conjuntament", ha criticat Vicent.

Davant d'esta resolució, que considera que l'ERO va estar ajustat a dret i que no existeix successió d'empreses entre RTVV i la futura radiotelevisió valenciana (Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació), el Comité d'Empresa ha reclamat a la Generalitat que s'atenga a l'article 6 de l'expedient regulador d'ocupació que determina que "els extreballadors tindran prioritat quan es creu la nova RTVV". "Demanem que la Generalitat pose en marxa la comissió de seguiment de l'ERO per a recuperar als treballadors" en la futura corporació.

Contractar de manera prioritària a extreballadors

Vicent ha incidit que, tenint en compte que l'ERO s'ha declarat ajustat a dret, "va a haver una necessària recuperació de treballadors de RTVV" en la futura radiotelevisió valenciana.

Respecte a la qüestió de la successió d'empreses, ha afirmat que "el que ve a dir la sentència és que en el moment del juí no hi ha elements que justifiquen que esta successió d'empreses es puga donar per a reclamar una subrogació de treballadors". "Això cal analitzar-ho", ha afegit, "per a veure si en el recorregut de la futura empresa es poguera tornar a donar".

"Dues celebracions"

Segons el parer de Vicent, la sentència dóna peu a "dues celebracions": la del PP, "que ha vist avalada la seua política" i "la de qui assumeix estos postulats com a propis, el Consell", que a través de l'Advocacia de la Generalitat ha defensat la constitucionalitat de la llei autonòmica que en 2013 va permetre el tancament de RTVV.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento