Comunitat Valenciana

Rus: "Semblava el consultori d'Elena Francis, em consultaven però jo no manava en Ciegsa"

  • "Els de la UCO deuen haver vist moltes pel·lícules americanes", ha dit davant el jutge que instrueix la peça sobre Ciegsa, en la qual està investigat.
  • Rus ha aprofitat la seua declaració per a queixar-se de les filtracions i ha lamentat que sembla culpable abans que s'hi haja celebrat el juí.
  • Ha aportat una documentació relativa a ingressos/despeses en Imelsa que no li ha admès el magistrat, ja que no és el que s'investiga en esta peça.
Alfonso Rus a su llegada a los juzgados, en foto de archivo
Alfonso Rus a su llegada a los juzgados, en foto de archivo
Europa Press
Alfonso Rus a su llegada a los juzgados, en foto de archivo

Alfonso Rus, expresident del PP a la província de València i de la Diputació, ha negat davant del jutge que ordenara la contractació de 'zombis' en l'empresa pública per a la construcció de col·legis Ciegsa entre els anys 2004 i 2005 i ha defensat que no tenia cap tipus de poder en esta entitat ja que en esta època tan sols ostentava un càrrec en el PP.

Tot i això, a Rus si que se li ha gravat en diferents converses parlant de personal contractat per Ciegsa, i sobre esta qüestió ha comentat: "Jo semblava el consultori d'Elena Francis, tots em consultaven però jo ni manava ni feia res en Ciegsa, era un organisme que, a més, depenia de la Generalitat", ha insistit diverses vegades, segons ha pogut saber Europa Press.

Rus s'ha pronunciat així en la seua declaració com a investigat davant del jutge que instrueix el cas Imelsa, dins de la peça de les contractacions de 'zombis' en Ciegsa, en què també figura com a investigat, entre d'altres, l'exsecretari autonòmic d'Educació i exconseller delegat de Ciegsa Máximo Caturla, qui també estava citat este dijous a l'òrgan judicial.

Alfonso Rus ha arribat als jutjats cap a les 10.45 hores acompanyat del seu advocat i ha prestat declaració davant del jutge durant un poc més de dues hores. L'interrogatori ha sigut extens ja que el magistrat li ha preguntat de manera detallada tant per les diferents converses gravades en les que apareix ell com en les que simplement se li nomena.

Durant la seua declaració, Rus ha insistit que mai va donar indicacions per a contractar ningú en Ciegsa i, de fet, ha assegurat que desconeix a la majoria de les persones per les quals se li ha preguntat que han estat contractades per l'empresa pública.

Sobre esta qüestió, ha repetit que ell no era "ningú" en Ciegsa ja que en l'època que s'està investigant "tan sols" ocupava el càrrec de president provincial del PP de València "i no tenia poder per a ordenar res allà, ni contractes ni res", ha assegurat.

En este sentit, se li ha preguntat per què l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent l'anomenava "mediador", i ha respost que esta persona l'anomenava "moltes coses" com -ha posat d'exemple- "faraó, cap o, fins i tot, nano, tot i que això últim ho deia a les meues esquenes perquè no tenia valor per a dir-m'ho a la cara".

"Pel·lícules americanes"

D'altra banda, a Rús se li ha interpel·lat per les actuacions i informes de la Unitat Central Operativa (UCO), i sobre els mateixos ha dit: "Els de la UCO deuen haver vist moltes pel·lícules americanes", ha sentenciat.

Alhora, ha volgut aportar al jutge una documentació relativa a ingressos/despeses en Imelsa per a justificar que en vuit anys, des que va arribar a la Diputació, hi ha hagut un estalvi de personal de 15.000 milions de pessetes, segons ha manifestat. Tot i això, el magistrat no li ha admès estos documents ja que no és el que s'investiga en esta peça.

D'altra banda, Rus ha aprofitat la seua declaració per a queixar-se de les filtracions i ha lamentat que sembla culpable abans que s'hi haja celebrat el juí. També ha comentat que la seua família ho està passant relativament mal i que no entén filtracions "partidistes i esbiaixades", ha dit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento