Comunitat Valenciana

Puig diu que la CVMC està "en via d'eixida" i confia que s'obrirà "en els pròxims mesos"

  • Advoca per una televisió "pública, de qualitat, independent, en valencià, del segle XXI i adequada a les circumstàncies econòmica del moment".
  • Va ser un ERO que "van pactar la majoria dels sindicats durant l'anterior Consell" pel que continua defensant que l'ERO va ser legal.
  • Sobre Port Mediterrani assegura que si este projecte "s'adapta a la realitat, tindrà cobertura".
Ximo Puig
Ximo Puig
CADENA SER
Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assenyalat este dijous que la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació -la nova RTVV- ja està "en via de sortida", pel que confia que la nova televisió pública estiga en marxa "en els pròxims mesos".

El cap del Consell, en una entrevista en 'Los Desayunos de TVE' recollida per Europa Press, ha explicat que la CVMC es va crear "amb ampli consens" i que actualment està obert el procés de selecció del director general.

Alhora, ha destacat que ha de ser una televisió "pública, de qualitat, independent, en valencià, del segle XXI i adequada a les circumstàncies econòmica del moment". De la mateixa manera, ha manifestat que en la pròpia llei de creació de la nova CVMC hi ha "un límit" perquè "mai més torne a passar que hi haja una televisió amb 1.200 milions d'euros de deute".

El 'president' ha explicat que en l'Audiència Nacional està "avaluant-se" l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que es va produir. Sobre esta qüestió, ha dit que l'actual Consell està "en contra radicalment" del tancament de Canal 9, que entén que va ser "un gran error".

Tot i això, ha assenyalat que va ser un ERO que "van pactar la majoria dels sindicats durant l'anterior Consell" i, alhora, "l'Advocacia no pot canviar de criteri" ara, pel que continua defensant que l'ERO va ser legal.

Puig ha destacat que "l'estat social cal mantindre'l", però "la cultura també és un element fonamental". En este sentit, ha defensat el "dret" dels cinc milions de valencians a tindre uns mitjans de comunicació públics en els que "escoltar la seua llegua i participar en la seua cultura".

Port Mediterrani

Després de preguntar-li pel projecte Port Mediterrani a Paterna (València), Puig ha explicat que "des del punt de vista ambiental té algunes problemàtiques", però ha destacat que el seu Govern no està "en contra de cap inversió", per la qual cosa si este projecte "s'adapta a la realitat, tindrà cobertura".

"No hi ha fre d'inversió, tot al contrari, hi ha un gran augment d'inversió", ha dit el 'president', que ha posat èmfasi que "l'escenari pel que fa a la inversió ha millorat amb un Govern que actua des de la transparència, l'honradesa, la tranquil·litat i el diàleg".

Ximo Puig també ha subratllat que l'actual Generalitat està intentant "recuperar part dels diners invertits" en grans projectes pels anterior Governs valencians, així com tractant de "dotar de contingut" als "grans elefants blancs", ha dit referint-se als grans edificis.

A manera d'exemple, ha explicat que a la Ciutat de la Llum d'Alacant "tenim un problema greu" i estan intentant "recuperar la gestió per a poder utilitzar" estos estudis, de manera que "siguen espai d'innovació audiovisual".

A més, ha explicat que estan buscant "un contingut" per a l'Àgora de la Ciutat de les Arts i les Ciències. "Estem intentant canviar les prioritats, però aprofitant la gran fortalesa que té la Comunitat", ha manifestat.

D'altra banda, respecte a la relació entre el PSPV i Compromís dins del Consell, Puig ha dit estar "encantat" i "content" amb un pacte de govern que està sent "útil per a la Comunitat". "Gestionar la diversitat serà fonamental en el futur i crec que és positiu", ha manifestat.

De la mateixa manera, ha assegurat que este Govern "es tracta millor" que l'anterior Executiu valencià, i que parla cada dia amb la vicepresidenta, Mónica Oltra, mentre que "el vicepresident i el president abans no es parlaven".

"Estabilitat, honradesa i diàleg"

"Tindre un partit únic en el Govern no significa que existisca millor convivència", ha destacat el cap del Consell, qui ha indicat que "cal jutjar els continguts" i ha valorat que en la Comunitat hi ha ara mateix "estabilitat, un govern basat en l'honradesa i diàleg social", el que ha suposat una dona dels indicadors econòmics i socials, ha assenyalat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento