Comunitat Valenciana

Un documental repassa els vincles entre les Falles i diverses festivitats carnavalesques europees

  • Un documental desenvolupat en el marc del projecte europeu 'Carnval', coordinat per la Universitat Politècnica de València(UPV), repassa els vincles entre les Falles de València i diverses festivitats carnavalesques europees. El documental s'estrenarà este divendres a l'estand de l'Agència Valenciana de Turisme, en el marc de Fitur.
Un documental repasa los vínculos entre Fallas y festividades carnavalescas
Un documental repasa los vínculos entre Fallas y festividades carnavalescas
UPV
Un documental repasa los vínculos entre Fallas y festividades carnavalescas

Este estudi explica el que unix les Falles de València amb els carnavals de Viareggio (Itàlia), Tomar (Portugal), Mainz (Alemanya) o Putignano (Itàlia), així com quins són els vincles entre estes festes i els seus ciutadans, segons ha informat la UPV en un comunicat.

El document s'ha desenvolupat en el marc del projecte europeu 'Carnval', coordinat per investigadors de la Universitat Politècnica de València, pertanyents a l'Institut de Restauració del Patrimoni, i en què també participen la Universitat de València, l'Associació d'Estudis Fallers i el Centre Unesco València.

Conduït per integrants del projecte, el documental emfatitza la idea del "gran valor patrimonial" i, per tant, "identitari" d'estes festes, que "ens recorden que som ciutadans europeus que compartim història i patrimoni", ha destacat el coordinador del projecte, Vicent Guerola, qui ha afegit que "les semblances presentades per les festes objecte d'estudi del projecte, més enllà de les diferències, així ho avalen".

El documental presenta estes cinc festivitats, amb una "exhaustiva" anàlisi audiovisual de les mateixes. Destaca a més algun dels trets distintius i valors implícits a cadascuna d'elles.

Així, vinculat a les Falles es parla fonamentalment d'associacionisme ciutadà; del carnaval de Viareggio es deté en el paper de les indústries creatives i culturals; del carnaval de Prendre, en la patrimonialització; del carnaval de Putignano, en el valor econòmic i turístic que estes representen i del carnaval de Mainz, en els aspectes de gestió i polítiques culturals.

El documental, produït per dues empreses valencianes, Onair Comunicació i Visua Crea, s'estrenarà divendres que ve, a les 13.00 hores, a l'estand de l'Agència Valenciana de Turisme, en el marc de Fitur 2017. A més, es distribuirà gratuïtament entre totes aquelles institucions culturals i turístiques que estiguen interessades.

El projecte 'Carnval, Ephemeral Heritage of the European Carnival Rituals', cofinançat pel programa Europa Creativa de la Unió Europea, participarà en Fitur 2017 com a expositor dins de l'estand de l'Agència Valenciana de Turisme i celebra la inscripció

de les Falles a la Llista de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento