Comunitat Valenciana

El Talia estrena 'Full Monty, al desnudo', una musical "molt picant" per a combatre la crisi

  • L'obra està inspirada en la coneguda pel·lícula anglesa 'Full Monty.
  • Estarà en cartell des d'este dimecres i fins al diumenge 22 de gener.
  • "És una història d'amistat, romanticisme, un poc de drama però molta comèdia", ha assegurat la seua directora.
Presentación de Full Monty al desnudo en el Talia
Presentación de Full Monty al desnudo en el Talia
EUROPA PRESS
Presentación de Full Monty al desnudo en el Talia

El Teatre Talia de València estrena este dimecres 'Full Monty al desnudo' un musical cent per cent valencià "molt picant, sense treball, sense diners i sense roba interior" inspirat en la coneguda pel·lícula anglesa 'Full Monty' (1997), que combat el drama de la crisi econòmica amb humor i imaginació.

L'espectacle, produït per Funky Angels, arranca la seua gira nacional al Talia, on estarà en cartell fins al diumenge 22 amb un equip humà que puja a l'escenari més d'una vintena d'actors, ballarins i músics, i que versiona en directe cançons dels 80 tan conegudes que qualsevol espectador podrà sentir-se identificat amb el seu "equipatge vital".

Així ho ha avançat este dimarts la seva directora, Begoña Salido, en roda de premsa al costat del director tècnic Quique González, el productor de Funky Angels 'Blaya', la coreògrafa Mª José Crespo i els protagonistes d'esta producció valenciana, la idea original de la qual és de Rafa Collado i amb un elenc que completen els intèrprets Fernando Barber, Ana Burguet, Mónica Zamora, Gil Zorrilla, María Albiñana, César Lechiguero, Patri Martí, Óscar Bustos, Daniel González, Sergio Escribano, Nacho Quiñonero i Juanki Fernández.

'Full Monty al desnudo' fa un "gest de complicitat" a la cinta cinematogràfica, en què Quique González i Rafa Collado s'inspiren per a escriure el guió d'este muntatge que conta una nova història amb altres personatges. De fet, els seus protagonistes arriben a parlar de la pel·lícula en les seues converses.

El musical conta la història de Dani, el seu millor amic Álex i el seu capatàs d'obra, que vivien un moment idíl·lic en les seues vides. Podien sol·licitar crèdits, canviar de cotxe, comprar regals, donar-se capritxos, el treball no faltava... eren feliços. Fins que el 2007 la crisi va acabar amb esta vida i va treure a relluir els seus problemes personals. Ja el 2011, Dani, un geni de la inventiva, aconsegueix enredar a tot aquell que té al seu abast per a portar a terme una idea, en principi un tant absurda, però que s'obri com una possibilitat de tirar endavant: Penjar un vídeo en YouTube fent un striptease.

"És una història d'amistat, romanticisme, un poc de drama però molta comèdia", ha assegurat la seua directora, qui ha augurat que els espectadors es contagiaran d'un "no parar de ballar i taral·lejar" temes tan coneguts com a 'Hot Staff' o 'You can leave your hat on' posaran la banda sonora a este espectacle, en què tant les cançons com les coreografies estan concebudes per a narrar la història.

De fet, moltes de les melodies seran les de sempre però amb lletres noves en castellà que serviran per a narrar els esdeveniments i sempre en directe, el que li dóna enorme "dinamisme" a l'obra, ha ressaltat Salido.

El rerefons pot ser el mateix que s'han viscut molts espanyols arran de la crisi econòmica: l'atur o la recerca de l'esperat treball, ha explicat el director tècnic Quique González. Però el públic eixirà "amb un somriure a la cara cantant cançons i oblidant els problemes de fora", ha garantit.

"Grans dimensions"

Des de la productora Funky Angels, Blaya ha volgut destacar la "il·lusió" amb la qual s'han embarcat en este projecte, així com la seua intenció de seguir donant suport a la creativitat a València. En este sentit, després de preguntar-li per l'ampli equip humà que requereix la funció, ha defensat que cal intentar-ho "gran" perquè "torne a ressorgir tot". "Si més gent ho fa tornarà a haver un 'boom'" en les arts escèniques, ha desitjat.

Això sí, tirar endavant este musical de "grans dimensions" ha requerit un gran "esforç", ha admès Quique González, qui ha apuntat que, com el musical, hi ha una "història d'esforç i superació" per a perseguir este "somni de trobar un treball digne hui".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento