Comunitat Valenciana

El jutge d'Imelsa demana a l'hospital la còpia completa de l'historial d'Alcón per a una pericial forense

  • El jutge que instruïx el cas Imelsa i la seua derivada l'Operació Taula, en què s'investiga un presumpte blanqueig de diners en el grup municipal del PP de València, ha reclamat a l'hospital Aigües Vives la remissió de la còpia completa de l'historial mèdic i d'infermeria de l'exregidor de Cultura del consistori valencià María José Alcón, amb la finalitat que pugui realitzar-se una pericial forense.
Alcón en imagen de archivo cuando fue a declarar a Mislata
Alcón en imagen de archivo cuando fue a declarar a Mislata
EUROPA PRESS
Alcón en imagen de archivo cuando fue a declarar a Mislata

Així consta en una providència d'este mateix dilluns, a la qual ha tingut accés Europa Press, en què el jutge realitza esta petició al centre privat, situat a Carcaixent (València), després que l'Institut de Medicina Legal (IML) considerara necessària esta documentació per a portar a terme el reconeixement sobre l'estat de salut de l'exedil.

La representació d'Alcón es va oposar en el seu moment a diverses diligències demanades per les parts perquè considera que suposarien l'accés a dades de l'historial mèdic de la seua clienta -com els motius del seu ingrés hospitalari des del 8 d'abril de 20155, la medicació que prenia o si tenia accés lliure o no al seu mòbil- per considerar-les "absolutament improcedents i lesives per al seu dret a la intimitat".

Tot i això, l'advocat defensor va demanar la pràctica d'una pericial mèdica de l'exedil per part de l'IML perquè emetera un informe sobre el seu estat de salut i avançava que la pròpia Alcón facilitaria tota la documentació dels últims anys, tot i que sol al facultatiu que fora a fer el peritatge.

Alcón està investigada tant en esta peça, la A, com en la peça E, que fa poc va ser declarada complexa pel magistrat i en què, entre d'altres, s'investiguen les adjudicacions de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de València de les obres de neteja i condicionament de la façana de la Llotja de València, les Torres de Quart i dos ponts històrics. També la construcció del Centre Cultural La Rambleta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento