Fiscalia demana 4 anys de presó per a l'exgerent d'Avialsa acusat d'espiar correus i l'ordinador del seu cap
Fiscalia demana 4 anys de presó per a l'exgerent d'Avialsa acusat d'espiar correus i l'ordinador del seu cap EUROPA PRESS

Alandí va ser qui va destapar la causa oberta contra l'exdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana i exconseller de Governació i Justícia Serafín Castellano; Vicente Huerta i una altra desena de persones més per presumpta malversació, prevaricació i blanqueig, en relació amb suposada contractació irregular per a l'extinció d'incendis, entre d'altres temes.

Paral·lelament, Vicente Huerta també va denunciar prèviament Alandí -qui va estar en Avialsa entre gener de 1996 i novembre de 2012- per suposada estafa.

Sobre la causa de revelació de secrets, a més de Alandí, també està acusada una persona que va ser contractada per este com a responsable d'informàtica del Grup d'empreses Empresarial Avialsa S.A. i després va passar a ser nomenat responsable d'R+D de l'entitat. Per a ell, el fiscal reclama quatre anys i mig de presó per un delicte continuat de descobriment de secrets informàtics.

Segons consta en el relat provisional del ministeri públic, entre els anys 2011 i 2012, els dos acusats -Alandí i l'informàtic- van sotmetre a una "estreta vigilància" l'actuació professional i vida personal de Vicente Huerta.

Així, l'informàtic, bé a 'motu propi' o a petició d'Alandí, mitjançant les corresponents eines d'accés remot o bé físicament al mateix, va accedir "d'una manera reiterada" a la informació que obrava a l'ordinador personal que Huerta utilitzava a les dependències de l'empresa sense el seu coneixement ni consentiment. La intenció era "conèixer els extrems relatius a la seua vida privada que allà es trobaren".

Així, per exemple, -sempre segons el mateix relat acusador-, el juliol de 2011 Alandí va demanar a l'informàtic que accedira al correu electrònic de Huerta i descobrira si hi havia adquirit uns bitllets d'avió, per a qui i el destí.

Altres vegades també Alandí li va requerir que buscara informació relativa com més viatges -a Madrid o a Roma, entre d'altres- o sobre la visita a un castell. "Eren rutes de senderisme i mountain bike amb parelles i coses destacables per veure", li va contestar l'informàtic esta vegada.

A més, Alandí va arribar a demanar a l'altre acusat que aprofitant que Huera estava de viatge, realitzara una còpia dels correus electrònics d'este. Després li va sol·licitar que "millor" fera una còpia de seguretat de tot el disc dur en un disc extraïble per a després veure'l a casa tranquil·lament.

Consulta aquí más noticias de València.