Comunitat Valenciana

L'autobús de l'EMT València incendiat en Peset Aleixandre era un dels més antics de la flota

  • A l'incendi no ha calgut lamentar ferits, ja que el conductor ha aturat el vehicle i els passatgers han baixat de manera ordenada.
  • Data de l'any 2006 i que es mantenia en actiu "ja que la flota d'autobusos no es va renovar en un sol vehicle entre els anys 2001 i 2014".
  • Des de la direcció-gerència de l'EMT han destacat la tasca del conductor, "que va aparcar l'autobús en una zona tranquil·la abans que s'iniciara l'incendi".
Autobús incendiado de la EMT Valencia
Autobús incendiado de la EMT Valencia
ALEX NAHARROS
Autobús incendiado de la EMT Valencia

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha indicat que l'autobús incendiat este dijous de manera fortuïta quan circulava per Peset Aleixandre es tracta d'"un dels més antics de la flota" que encara es troben en circulació per la ciutat. A l'incendi no ha calgut lamentar ferits, ja que el conductor ha aturat el vehicle i els passatgers han baixat de manera ordenada i sense que patiren cap dany.

L'EMT ha apuntat en un comunicat que s'ha calat foc el motor d'un dels autobusos més antics que té en circulació actualment l'EMT, un articulat que data de l'any 2006, i que es mantenia en actiu "ja que la flota d'autobusos no es va renovar en un sol vehicle entre els anys 2001 i 2014".

Durant este període, únicament es van comprar dos autobusos, el que va fer que l'edat mitjana de la flota "es disparara", han lamentat, i alhora han precisat que amb l'actual govern municipal "s'està revertint la situació" i després de l'adquisició de 41 nous vehicles l'any passat, enguany arribaran altres 37 autobusos, 14 d'ells articulats; tots ells de tecnologia híbrida i dos elèctrics.

"Mentre el Govern de Rajoy no dote l'àrea Metropolitana de València dels recursos econòmics que destina a altres ciutats com Madrid, Barcelona o les Illes Canàries, els valencians es veuran obligats a circular amb autobusos més vells que a la resta de ciutats, malgrat l'esforç fet des de l'Ajuntament de València", han criticat.

A més, des de la direcció-gerència de l'EMT han destacat la tasca del conductor, "que va aparcar l'autobús en una zona tranquil·la abans que s'iniciara l'incendi i va facilitar que els passatgers baixaren de manera ordenada sense cap perill per a ningú", han subratllat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento