Comunitat Valenciana

Més de 200 cartes manuscrites de Sorolla continuaran dipositades al Museu de Belles Arts cinc anys més

  • El Museu de Belles Arts de València continuarà guardant durant cinc anys més el grup epistolar compost, entre d'altres documents, per 278 cartes manuscrites del pintor Joaquín Sorolla, cedides el 2011 pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana al Sant Pius V per al seu dipòsit.

Segons publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), el juny de 2016 el Patronat del museu va acordar la renovació del dipòsit, que a final d'any va ser aprovada. Es tracta de dues caixes que contenen 346 documents manuscrits, entre els quals es troben 278 cartes de Joaquín Sorolla.

També figuren altres documents com la correspondència de María Sorolla i J. Pons Arnau, transcripcions, impresos i premsa. En total, tots els documents dipositats al Museu de Belles Arts tenen un valor de 348.000 euros.

La finalitat del dipòsit és la seua conservació, "tenint en compte la fragilitat, el valor i la impossibilitat de reposició de les mateixes, sense perjuí de la possibilitat de la seua exhibició, en les adequades condicions".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento