Comunitat Valenciana

Bonig oferix el "suport sense fissures" del PPCV a Puig en matèria de finançament i "sense demanar res a canvi"

  • VALÈNCIA, 12 (EUROPA PRESS)
Isabel Bonig atendiendo a los medios de comunicación
Isabel Bonig atendiendo a los medios de comunicación
EUROPA PRESS
Isabel Bonig atendiendo a los medios de comunicación

La presidenta del PPCV i síndica popular en les Corts, Isabel Bonig, ha oferit este dijous el "suport sense fissures" del seu partit al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, en matèria de finançament autonòmic, amb vista a la Conferència de Presidents de la setmana que ve, i ha subratllat que ho fa "sense demanar res a canvi". "Donar suport al president en este tema crucial és donar suport als valencians", ha destacat.

Bonig s'ha expressat en estos termes en declaracions als mitjans de comunicació després de mantindre una reunió al Palau de la Generalitat amb Puig, dins de la ronda de contactes que el cap del Consell està mantenint amb motiu de la preparació de la Conferència de Presidents Autonòmics de dimarts que ve.

La portaveu parlamentària del PP ha agraït la "invitació" de Puig per a reunir-se, en una trobada que ha qualificat de "profitosa" i que s'ha celebrat en to "cordial i sincer". "Per molt que ens barallem en les Corts, la relació personal és bona", ha manifestat.

"Hui el PP, partit majoritari a la Comunitat Valenciana, ha vingut a donar el suport sense fissures al president de la Generalitat", ha ressaltat Bonig, qui ha indicat que "estem en un moment important, que requerix d'altura de mires", ja que Puig "té en la seua mà el poder de canalitzar juntament a la resta de comunitats i el Govern de Mariano Rajoy un tema crucial com és el canvi del model de finançament".

"Hui no vinc a parlar del tema del finançament del model de Zapatero que va perjudicar a la Comunitat Valenciana, ni de la proposició no de llei sobre finançament que presentem en les Corts i que només ha estat amb el suport del PP", ha dit la síndica, qui ha afegit que "el passat, passat és".

Segons la seua opinió, es necessita "un nou model de finançament que atenga als valencians" i ha afegit que "esta terra no necessita ni vencedors ni vençuts; esta terra necessita justícia, els valencians necessiten justícia".

Isabel Bonig ha valorat que en la Conferència de Presidents se'n van a "fixar terminis" i "hi ha un ordre amb temes concrets", el que considera positiu perquè esta trobada no siga "una mera foto". De la mateixa manera, ha afegit que "és bo que en esta conferència tant l'Estat escolti la realitat d'Espanya com que la resta de comunitats escolten la realitat de la resta de comunitats, perquè a vegades cadascun es fica en els seus problemes i s'oblida dels altres".

Alhora, considera que el finançament autonòmic "no ha d'oblidar el finançament local dels ajuntaments", ja que entén que este assumpte ha de tractar-se "en un debat

global".

El president dels populars valencians ha posat èmfasi que "si el president vol el millor per als valencians, que em consta que és així, i la presidenta del PPCV vol el millor per als valencians, la conclusió és que hem de parlar però".

"No anem a crear un grup de WhatsApp, però hem de tindre una comunicació fluida entre el PSPV i el PPCV, entre el president de la Generalitat i la presidenta del PP de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat.

Bonig s'ha mostrat convençuda que tots dos tindran "altura de mires" per a arribar a acords, i ha destacat que "cal deixar a part els populismes, els sectarismes, les radicalitats i a aquells grups i partits que volen fer de la confrontació permanent la seua bandera política".

"LLEIALTAT INSTITUCIONAL"

També ha explicat que en la trobada ha demanat a Puig "lleialtat institucional" i que els acords que s'estan assolint entre socialistes i populars a Espanya es traslladen també a la Comunitat, ja que "no pot ser que siguem bons allà i dolents ací".

D'altra banda, Bonig ha oferit a Puig el seu "suport" per a portar a terme un pacte educatiu i, alhora, ha destacat "la importància que la Comunitat siga escoltada pel Regne d'Espanya en matèria de fons europeus.".

A més, ha indicat que el 'president' li ha plantejat que li agradaria tindre el suport del PP per a la creació de l'Agència de la Innovació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento