Comunitat Valenciana

Exassessors del PP ratifiquen pressions per a donar 1.000€ al partit que els tornarien després

  • Els tres exassessors que es van negar a fer les donacions requerides, Nuria Diego, Arancha Martí i Jesús Gordillo, s'han ratificat en les seues declaracions.
  • Estos testimonis eren citats a declarar en la peça separada del cas Imelsa relativa a la investigació pel presumpte 'pitufeig' en el grup municipal del PP de València.
  • Diego va incidir que l'assessor de l'exprimera edil Rita Barberá li va dir que si no feia l'ingrés aixòpodia afectar al lloc de treball del seu marit, sense plaça fixa.
Imagen de la sede del TSJCV
Imagen de la sede del TSJCV
EUROPA PRESS
Imagen de la sede del TSJCV

Tres exassessors del PP a l'Ajuntament de València han ratificat este dimecres en el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que van rebre pressions per a donar 1.000 euros al partit que després els serien tornats en efectiu, en bitllets de 500.

Estos testimonis eren citats a declarar en la peça separada del cas Imelsa relativa a la investigació que afecta l'exregidor popular i diputat Miquel Domínguez pel presumpte 'pitufeig' en el grup municipal del PP de València. Este tribunal és el competent per a portar esta part de la investigació ja que Domínguez ostenta la condició d'aforat.

Segons ha pogut saber Europa Press, els tres exassessors -Nuria Diego, Arancha Martí i Jesús Gordillo-, els qui es van negar a fer les donacions requerides, s'han ratificat en les seues declaracions que ja van prestar fa mesos davant de la Guàrdia Civil per este mateix assumpte.

Al seu moment, Diego va indicar davant de la UCO que entre Falles i la campanya electoral de 2015 el cap de premsa de l'alcaldessa, Julio Valero, va acudir al seu despatx enviat per l'exsecretària municipal del PP María del Carmen García Fuster, entregant-li un paper amb un número de compte. Li va dir que el partit necessitava diners per a finançar la campanya i li va demanar que fera una transferència de 1.000 euros al compte bancari ja que tots els regidors i assessors l'anaven a fer, i que havia de posar en concepte que era un donatiu o aportació.

Segons ha assenyalat, en aquell moment va pensar que es tractava únicament d'una aportació voluntària, però esta mateixa persona li va dir després que es passara pel grup municipal perquè García Fuster li anava a tornar els 1.000 euros, que li va puntualitzar serien dos bitllets de 500.

Després de reflexionar sobre esta qüestió, va decidir no fer la transferència i passada una setmana li van recordar que devia realitzar-la. Quan va manifestar la negativa, el cap de premsa es va mostrar estranyat, tal com va indicar al seu moment.

A més, va incidir que l'assessor de l'exprimera edil Rita Barberá li va dir que les conseqüències de no fer la donació podien anar més enllà de la seua persona, entenent que podia condicionar fins i tot la permanència en el lloc de treball del seu marit, que no tenia plaça fixa consolidada.

Per la seua banda, la que fora assessora de l'exvicealcalde Alfonso Grau, Arancha Martí, ha indicat també davant de la Guàrdia Civil que un assessor els va dir a ella i a l'exassessora d'Alcaldia Patricia Isarte que García Fuster li havia dit que havien d'ingressar 1.000 euros en el compte del grup i que després se'ls tornaria en efectiu, però que baix cap concepte devien d'ingressar-los en el seu compte bancari.

Arran de negar-se a fer la transferència, García Fuster va cridar a Patricia Iserte per a demanar-li explicacions i instant-la que fora al seu despatx. Segons ha indicat, esta li va contar que una vegada allà va començar a cridar-li dient-li que havia de fer ingrés i si no tenia diners se'ls demanara als seus pares.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento