Comunitat Valenciana

Carles Alfaro reunix a l'Olympia un "repartiment de luxe" en un homenatge al vodevil basat el jove Chéjov

  • VALÈNCIA, 11 (EUROPA PRESS)
Fernando Tejero en 'Acthúuss¡¡¡'
Fernando Tejero en 'Acthúuss¡¡¡'
JAVIER NAVAL
Fernando Tejero en 'Acthúuss¡¡¡'

Un repartiment "de luxe" -integrat per Adriana Ozores, Ernesto Alterio, Fernando Tejero, Malena Alterio i Enric Benavent-, reunit a les ordres del director Carles Alfaro, desembarca des d'este dimecres i fins a diumenge que ve, 15 de gener, al teatre Olympia de València per a presentar 'Atchúusss!!!', una obra que ret homenatge al vodevil a partir de textos de joventut d'Antón Chéjov.

Amb este muntatge, produït per Pentación, el valencià Carles Alfaro s'estrena a l'Olympia per a oferir un "collage" de l'humor atemporal i "tendre i crític" a parts iguals de l'escriptor rus. Alfaro ha adaptat, al costat d'Enric Benavent, una sèrie de textos de joventut de Chéjov, quan, sent estudiant de medicina i periodista en les seues hores lliures, encara firmava baix el pseudònim d'Antosha Chejonte.

D'esta manera, els relats 'La seducció', 'La institutriu', 'L'ós', 'La petició de mà' i 'Una criatura indefensa' es barregen amb fragments de conferències articles i columnes. El resultat, ha explicat Alfaro en roda de premsa, és un "viatge" per la comèdia

a través dels éssers plens de debilitats i deutes que va crear Chéjov des d'una mirada que fugia de la burla per a omplir-se de "complicitat", ha asseverat el director.

'Atchúusss!!!', estrenat en La Latina de Madrid, suposa a més per al públic una oportunitat de veure a l'escenari un elenc actoral de primeres figures del teatre, el cinema i la televisió espanyoles. Alguns d'ells, com el cas dels germans Alterio -que treballen per primera vegada junts en esta producció, ja que fins ara sol havien coincidit fugaçment en algun curt- o Adriana Ozores tenen la "responsabilitat" de ser els continuadors de rellevants famílies d'artistes.

Els intèrprets han reconegut que la seua popularitat pot servir de reclam per als espectadors en primer moment però han destacat que al públic sol se li convenç perquè seguisca acudint a la sala si l'obra té qualitat. "És un còctel de tot", ha comentat Fernando Tejero, que ha afegit que hi ha molts projectes que també tenen un gran repartiment i no funcionen.

CONTRACTE PER A TREBALLAR JUNTS "TOTA LA VIDA"

El popular actor ha expressat alhora la seua alegria per poder compartir esta representació amb els seus companys, especialment amb Malena Alterio, amb qui ha treballat moltes vegades al llarg de la seua carrera. "Firmaria ara mateix un contracte per a treballar amb ella tota la vida", ha exclamat Tejero.

Per la seua banda, Adriana Ozores ha considerat que el secret de l'èxit d'este projecte rau en l'"admiració" mútua que es professen els integrants de l'equip i en el fet que l'humor de Chéjov aconseguix superar les barreres del pas del temps "perquè del que parla és de la condició humana".

El valencià Enric Benavent ha reconegut que sent una motivació extra per a tornar a actuar a València, on no estava en escena des de 2005, i ha recordat que este espectacle té un antecedent que tracta "el mateix assumpte" i que va nàixer el 1998 a València, quan es va encarregar de recrear per encàrrec del Teatre Micalet textos de Chéjov en el muntatge 'La ruleta russa'. Tot i això, tant Benavent com Alfaro han subratllat que es tracta de dos projectes independents, ja que tenen punts de partida diferents.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento