Entitats socials criden a ocupar la Rambla de Barcelona contra l'especulació i la massificació

  • Demanen que els veïns i veïnes s'uneixin i aixequin la veu per barrar el pas als "enemics de la ciutat".
  • L'acció tindrà lloc el pròxim dissabte 28 de gener a les 11 del matí i començarà des del capdamunt de la Rambla.
Manifestació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) en el centre de Barcelona.
Manifestació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) en el centre de Barcelona.
Gisela Jimeno
Manifestació de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) en el centre de Barcelona.

Una trentena d'associacions i entitats veïnals entre les quals hi ha la FAVB, la PAH o la Taula d'Urbanisme de Barcelona, entre d'altres, han fet una crida a participar en una ocupació simbòlica de la Rambla de Barcelona el pròxim dissabte 28 de gener a les 11 del matí per protestar contra la pujada de preus de l'habitatge, la precarietat laboral, el descontrol de la gestió turística, la mercantilització de l'espai públic, la desigualtat i per demanar que es recuperi la ciutat per al veïnat.

Així, han demanat que els veïns i veïnes s'uneixin i aixequin la veu per barrar el pas als "enemics de la ciutat" que han transformat Barcelona en un gran negoci. En un manifest conjunt, els convocants reclamen que es lluiti contra l'actual model de turisme massificat promogut pels grans operadors turístics que està produint una pujada descontrolada dels preus de l'habitatge que expulsa els veïns dels barris.

També volen omplir la Rambla per reclamar la derogació de les reformes laborals i de jubilació que han portat a un mercat laboral cada dia més precari. En el manifest, els signants també reclamen que s'aturi la destrucció del comerç de proximitat, substituït per botigues i grans cadenes de moda, i que l'espai públic es destini al gaudi dels veïns i no per fer negoci.

Per últim, demanen que s'aturi la destrucció del medi ambient a través de la contaminació que generen els vehicles privats i els creuers del port, així com promoure el transport públic eficient i no contaminant i els mitjans alternatius com la bicicleta.

Tot i que fins dilluns vinent no es concretaran tots els detalls, l'acció començarà a les 11 del matí al capdamunt de la Rambla per, cap a les 12, iniciar una manifestació fins a la seva part inferior.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento