Comunitat Valenciana

De la Serna "no veu gens fàcil" l'acord amb els creditors per al 'rescat' de les autopistes

  • El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, no veu "gens fàcil" aconseguir un acord amb els actuals creditors de les huit autopistes de peatge en fallida i en risc de liquidació, amb els quals ja ha "iniciat contactes".
De la Serna ve un 'año complicado' para la inversión
De la Serna ve un 'año complicado' para la inversión
EUROPAPRESS
De la Serna ve un 'año complicado' para la inversión

"No és gens fàcil la possibilitat d'aconseguir un acord", ha indicat el ministre davant de la "dispersió" que actualment presenta la titularitat dels 3.400 milions d'euros de deute que suporten les vies, en gran part en mans dels 'fons voltors' als quals els originaris bancs creditors han venut el passiu.

Tot i això, De la Serna ja ha començat a negociar amb estos creditors, amb els quals ha mantingut els "primers contactes", segons ha revelat durant la seua intervenció en els esmorzars informatius d'Europa Press.

El titular de Foment pretén aconseguir un acord amb els titulars del deute de les autopistes amb la finalitat de "minimitzar" l'impacte del 'rescat' de les huit autopistes per a les arques públiques.

De la Serna ha reiterat que el seu Departament s'haurà de quedar amb estes huit infraestructures, "no per decisió política", sinó pel fet que estan abocades a la liquidació com a conseqüència del procés judicial de concurs de creditors que estan immerses des de fa anys.

"Els contractes de concessió establixen que davant d'una liquidació l'autopista passa al seu titular, que és l'Estat", ha explicat el ministre. "I davant d'esta situació, l'objectiu de l'Estat serà garantir que les vies seguisquen en servei i minimitzar l'impacte de la seua reversió", ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento