Comunitat Valenciana

Educadors d'infantil i especial demanen "dignificar" el seu treball que ha "empitjorat" amb el nou Consell

  • Les plataformes d'educadors d'educació especial i infantil de València i Alacant han portat a terme una protesta este dimarts en la qual han reclamat "dignificar" el seu treball i l'atenció als alumnes. També han sol·licitat un "canvi d'actitud" perquè, després de la "deixadesa" de l'anterior Govern valencià, pensaven que el nou Consell els anava a "escoltar" i això "no ha ocorregut", a més que "està empitjorant la situació" en el sector.
Imagen de la manifestación de educadores infantiles en Valencia
Imagen de la manifestación de educadores infantiles en Valencia
EUROPA PRESS
Imagen de la manifestación de educadores infantiles en Valencia

Així ho han assenyalat diferents representants d'esta plataforma, que ha organitzat una concentració a la plaça de la Mare de Déu de València, en què han protestat amb una batukada i pancartes en les quals es podien llegir lemes com 'Una educació inclusiva no és possible amb educadors exclosos', 'Dignitat per als educadors i per als nostres alumnes', o 'Escola inclusiva també per als educadors', entre d'altres. La concentració ha comptat amb el suport de STAS-Intersindical, CCOO i CGT.

Una de les representants de la plataforma d'educadors, Pilar Martínez, ha criticat que porten "molts anys fent concentracions" i "cap administració està fent res" amb els gairebé 2.000 educadors d'especial i infantil de la Comunitat, segons Martínez. "Molts xiquets depenen que estiguem en les aules o no perquè estiguen integrats i això a molts pares els hauria de preocupar. Formem part de l'educació dels xiquets", ha argumentat.

Alhora, un altre dels representants d'esta plataforma, que ha preferit no identificar-se, ha assenyalat que busquen un "canvi d'actitud" per part de l'administració. "Hem patit deixadesa durant anys i pensàvem que amb esta nova administració com a mínim se'ns anava a escoltar, però no ha ocorregut això i està empitjorant la situació. Estem en pitjors condicions tant nosaltres com els alumnes que atenem", ha lamentat.

El representant dels educadors ha explicat que les seues reivindicacions passen per tindre "una situació de treball digna, com la qual pot aspirar qualsevol treballador"; que es "reconega" la seua tasca; que se'ls assignen unes "funcions clares" i no estiguen "a l'arbitri de qui siga", i un horari "en condicions".

Amb estos canvis, segons ha afegit, esperen que es "dignifique l'atenció" que presten als xiquets, ja que estan "pitjor": "S'estan donant situacions en les quals amb més nombre d'alumnes per a atendre, som el mateix nombre d'educadors i es repartixen més; haurien de tindre l'atenció tots".

"LA CONSELLERIA NO ENS VOL"

Preguntat per les raons per les quals consideren que les condicions han empitjorat amb el nou Consell, ha comentat que esperaven que se'ls escoltara "una mica més". "Si som de Funció Pública som de Funció Pública, que no depenguem d'una Conselleria d'Educació que no ens vol i que dicta les normes de quines són les

nostres funcions", ha destacat.

En este sentit, ha relatat com "de la nit al dia, l'administració anterior ens va nomenar monitors de menjador, quan no reunim cap de les condicions per a ser-ho", davant del que "es va recórrer i es va guanyar la sentència, però esta administració ho ha recorregut quan pensàvem que no ho anava a fer".

Alhora, ha apuntat que van sol·licitar una trobada amb el conseller d'Educació, Investigació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, però no els ha rebut, sinó que la reunió es va produir amb el director general de Centres i Personal Docent, Joaquín Carrión. "I vam eixir com si tal cosa", ha afegit, i alhora ha anunciat que les protestes "van a continuar".

OPOSICIONS

D'altra banda, Martínez ha indicat que la plataforma que representa sol·licita que "es creuen oposicions", perquè "el 50% del personal és interí". "Porten anys sense crear oposicions i l'última que van crear va ser de dues places per a tota la Comunitat; com més interins hi ha, més precarietat", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento