Comunitat Valenciana

El port de València s'obri els dissabtes d'aquest any 2017 a les visites dels ciutadans

  • L'Autoritat Portuària ja ha habilitat el sistema per a atendre les visites de tots aquells que vulguen conèixer de prop el port de València.
  • Les visites guiades es realitzaran els dissabtes, previ enviament de sol·licitud a través de la pàgina web www.valenciaport.com.
  • Les actuals visites escolars i universitàries continuaran sense canvis durant aquest any 2017.
El port de València s'obri a les visites dels ciutadans.
El port de València s'obri a les visites dels ciutadans.
Autoritat Portuària de València.
El port de València s'obri a les visites dels ciutadans.

L'Autoritat Portuària de València obri el port als ciutadans i ha habilitat el mecanisme per a rebre visites de particulars i col·lectius interessats a conèixer l'activitat que es desenvolupa en el port de València. Aquesta iniciativa s'emmarca dins del compromís de l’APV d'obrir el recinte a la ciutadania en general ja que, fins al moment, únicament podien visitar el port col·lectius com els centres escolars i els universitats.

Els ciutadans que ho desitgen podran sol·licitar realitzar una visita guiada consistent en un recorregut amb autobús pel port comercial amb parades tant en el Moll Príncep Felipe com en l'ampliació nord. Aquest recorregut permet als ciutadans conèixer de primera mà l'operativa del port i té per objectiu ajudar a comprendre millor el funcionament del recinte així com la seua importància per al teixit empresarial de la Comunitat Valenciana i d'Espanya.

Les visites guiades al port de València s'organitzaran els dissabtes, sempre que ho permeten les condicions meteorològiques, i eixiran des de l'Edifici del Rellotge. Segons ha informat l’Autoritat Portuària, tindran una durada aproximada d'hora i mitja en horaris de 10h i 12h, sent l'aforament per a les visites d'un mínim de 20 i un màxim de 60 persones. A més, des de l’organització recorden que els menors de 16 anys hauran d'anar sempre acompanyats per un adult.

Les persones interessades a visitar el port de València hauran d'emplenar un formulari de sol·licitud disponible en la pàgina web www.valenciaport.com i remetre-ho signat juntament amb les normes de la visita a l'adreça de correu electrònic visitasapv@valenciaport.com. Aquest procediment és necessari per a complir el Codi Internacional per a la Protecció dels Bucs i les Instal·lacions Portuàries (PBIP) i per motius de seguretat ja que el recinte portuari és d'accés restringit.

Més de 5.000 escolars visitaren el port l’any passat

El programa de visites escolars al Port de València que ve organitzant l'Autoritat Portuària de València es mantindrà sense canvis, donat que s'ha consolidat entre la comunitat educativa. En 2016 més de 5.000 estudiants de més de 100 centres diferents van tenir l'oportunitat de realitzar una visita guiada al Port de València per a conèixer el funcionament del recinte valencià.

A més de València i la seua àrea metropolitana, el port de València va rebre visites d'estudiants d'altres punts d'Espanya com Alacant, Castelló, Conca, Albacete, Madrid o Galícia, i de fora del nostre país com França, Polònia o Estats Units. Les visites, de caràcter gratuït, es realitzen setmanalment entre els mesos de febrer i juny i de setembre a novembre i tenen per objectiu donar a conèixer, de manera didàctica i divulgativa, la importància de la labor que es desenvolupa en el port.

El programa de visites dut a terme durant 2016 ha tingut dues modalitats diferents: una bàsica dirigida a centres escolars d'Educació Primària i Secundària; i una altra especialitzada destinada a centres de formació especialitzats en comerç exterior i logística així com estudiants de Batxillerat i Cicles Formatius.

En concret, els alumnes d'educació primària i secundària realitzen un recorregut per mar pel port comercial d'una hora de durada. Durant la visita es mostra el funcionament del port, les mesures mediambientals i de seguretat que s'adopten i el tipus de mercaderies que entren i ixen del recinte incidint en la varietat d'objectes d'ús quotidià que es canalitzen en contenidor.

Per la seua banda, en les visites dels centres de formació especialitzats es realitza una presentació i, posteriorment, una visita per mar. Aquestes trobades, de dues hores de durada, se centren a presentar els ports gestionats per la APV (València, Sagunt i Gandia) des del punt de vista del paper que exerceixen en l'economia de la Comunitat Valenciana i del conjunt d'Espanya.

A les visites escolars i universitàries faltava incorporar l'obertura del port al conjunt de la ciutadania, una opció que ara s'obri amb les excursions dirigides a particulars o grups no escolars.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento