El PSOE exigix al Govern que execute les obres contra riuades que estan bloquejades en les conques del Xúquer i Segura
El PSOE exigix al Govern que execute les obres contra riuades que estan bloquejades en les conques del Xúquer i Segura POLICÍA LOCAL/ARCHIVO

Ábalos ha assenyalat en un comunicat que l'últim temporal que ha registrat la Comunitat "s'ha cobrat la vida de quatre persones, ha causat grans danys materials en la nostra costa, pèrdues milionàries al camp i destrosses en infraestructures ramaderes". Unes conseqüències que, segons la seua opinió, "es podrien haver atenuat amb major voluntat política".

El diputat del PSOE ha assenyalat que els municipis assotats per este episodi de pluges torrencials "precisen amb urgència que s'activen les actuacions per a resoldre el dèficit en infraestructures per a previndre inundacions i grans avingudes en el nostre territori".

El parlamentari valencià va denunciar que el gener passat el Govern va aprovar el Reial Decret pel qual s'aproven els plans de gestió del risc d'inundació de les demarcacions hidrogràfiques del Xúquer i el Segura. "Tot i això, un any després la major part de les actuacions, entre les quals hi ha, la construcció d'encursaments i obres de defensa davant de grans avingudes seguixen en els calaixos", ha criticat Ábalos.

El dirigent socialista ha reclamat que l'Executiu "active un pla d'emergència" per a evitar que estes conques, que han registrat desbordaments en este últim temporal, "no tornen a patir danys que es podrien haver minimitzat considerablement si l'executiu haguera complit amb els seus compromisos".

Entre les qüestions que el PSOE reclama al Govern destaca "un calendari d'actuacions per a previndre riuades, entre elles, obres estructurals, mesures de protecció per a garantir la seguretat de les persones i obres de defensa que tinguen previstos els cabals històrics que poden circular per barrancs o rambles".

Ábalos també requerix que el Govern detall com preveu resoldre els greus problemes que seguix suportant el litoral mediterrani a la província de València. "Les imatges de la platja del Saler i de nombroses zones del litoral de la província són desoladores. El temporal s'ha empassat literalment la platja i el cordó dunar, el mar ha arribat als habitatges i els danys en les estructures dels passejos són quantiosos", ha afegit.

En este sentit, el dirigent socialista pregunta al Govern "si ha previst algun pla de reforç al sector turístic per a pal·liar els danys als municipis costaners".

AGRICULTURA I RAMADERIA

El diputat també s'ha referit a les pèrdues en l'agricultura i la ramaderia. Per esta raó, insistix que l'executiu aclareixi si va a obrir "alguna línia d'ajudes per a compensar les pèrdues milionàries".

A més, ha reclamat que el Govern detall si va a atendre les demandes del sector agropecuari que demana, entre d'altres qüestions, mesures especials per a les parcel·les que hagen perdut més del 30% de la producció, crèdits bonificats o subvencions per a la reposició de l'arbrat mort per asfíxia.

Consulta aquí más noticias de València.