Comunitat Valenciana

L'Ajuntament de València subvencionarà a les associacions que fomenten el valencià

  • Ribó ho ha anunciat durant l'acte de clausura del programa 'Voluntariat pel valencià", impulsat pel consistori junt amb Escola Valenciana.
  • Els participants s'han reunit setmanalment en trobades d'una hora, amb material didàctic i quaderns per a recrear situacions reals.
  • "La nostra voluntat és treballar per a aconseguir la implantació del valencià en tots els àmbits de la vida ciutadana", ha dit l'alcalde.
Joan Ribó a la clausura del programa 'Voluntariat pel valencià'.
Joan Ribó a la clausura del programa 'Voluntariat pel valencià'.
Ajuntament de València
Joan Ribó a la clausura del programa 'Voluntariat pel valencià'.

L'Ajuntament de València ha impulsat l'ensenyament del valencià entre el personal municipal perquè la ciutadania puga ser atesa en qualsevol de les dues llengües oficials a través d'una activitat en la qual han participat 259 treballadors del consistori, el programa 'Voluntariat pel valencià'. L'alcalde, Joan Ribó, ha assegurat la continuïtat de la iniciativa i ha anunciat la convocatòria de subvencions per a associacions sense ànim de lucre per a fomentar l'ús de la llengua a l'àmbit cultural i educatiu.

Així ho ha indicat a l'Hemicicle Municipal, on ha conclòs este dimarts l'activitat i on ha anunciat que el pròxim any s'impulsarà l'ús del valencià entre els policies locals. L'alcalde de València, acompanyat pel regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i altres membres de l'equip de govern, ha fet balanç i ha constatat "l'èxit" d'esta activitat.

La iniciativa s'emmarca en el Pla de Formació Municipal que s'ha portat a terme, amb la col·laboració d'Escola Valenciana, entre el personal de la institució per a facilitar i millorar la seua competència lingüística i "garantir un millor servici a la ciutadania, en qualsevol de les dues llengües oficials".

"Aprenents i voluntaris s'han dedicat amb entusiasme compatibilitzant amb coratge la càrrega de treball i l'aprenentatge del valencià. I tinc la certesa que tot això ha sigut positiu per a tots", ha manifestat Joan Ribó, en fer pública la seua voluntat de donar continuïtat al projecte.

Així, l'alcalde ha assegurat que l'any que ve haurà una segona edició del 'Voluntariat pel valencià' a l'Ajuntament, "i successivament, any rere any, mentre hi haja aprenents i aprenentes i voluntaris i voluntàries, que són els i les verdaderes protagonistes del projecte, juntament amb el valencià".

En la seua intervenció, Joan Ribó ha recordat que fa tres mesos, quan va presentar esta iniciativa, va anunciar la firma d'un conveni de col·laboració per a promoure l'ús del valencià amb Escola Valenciana, "un altre projecte que prompte es farà realitat".

Alhora, ha anunciat la convocatòria de subvencions per a associacions "perquè la nostra voluntat és treballar per a aconseguir la implantació del valencià en tots els àmbits de la vida ciutadana, és a dir, que visca amb normalitat parlar en valencià, de la mateixa manera que es veu normal l'ús del castellà" .

Joan Ribó ha celebrat "el bon ambient que l'activitat del 'Voluntariat pel valencià'" ha creat a l'Ajuntament i que tot això facilita un bon futur per al valencià".

97 funcionaris voluntaris per a 162 companys

Les parelles, formades per 97 funcionaris i funcionaries valencianoparlants que s'han prestat com a voluntaris per a parlar en valencià amb 162 companys que volen aprendre esta llengua o millorar el nivell que ja tenen, han estat organitzades pel servici municipal de Formació, Avaluació i Carrera i el Gabinet de Normalització Lingüística amb la col·laboració d'Escola Valenciana.

Els participants s'han reunit setmanalment en trobades d'una hora, amb material didàctic, quaderns i altres eines per a recrear situacions reals.

Durant l'acte, algunes d'estes parelles han explicat la seua experiència que, tal com han destacat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, i el Director General de Personal de l'Ajuntament, Josep Vicent Cortés, "ha permés complir dos objectius que són la transmissió del coneixement entre els companys i companyes i la cohesió laboral".

Sergi Campillo ha aprofitat la seua intervenció per a fer un balanç de totes les accions que l'Ajuntament ha emprès per a impulsar l'ús del valencià entre les quals ha recordat, per exemple, la inclusió de clàusules lingüístiques en els contractes municipals o l'adequació el nom oficial del municipi. A més, el servici de Formació ha organitzat cursos de llengua en els quals s'han inscrit 550 treballadors de l'Ajuntament.

A l'acte també han participat Dariana Groza, d'Escola Valenciana, qui ha ressaltat que el valencià pot estar present a la vida pública, en la conversa entre amics, a l'hora d'estimar-se o de llegir.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento