Comunitat Valenciana

La Diputació posarà a disposició dels municipis els mitjans tècnics per a avaluar danys

  • La institució provincial posarà a disposició dels ajuntaments els mitjans tècnics necessaris per a avaluar les conseqüències.
  • Els pressupostos del 2017 inclouran una consignació de fins a un milió d'euros per a la reparació dels danys causats.
  • El president ha assegurat hui que faran el possible perquè els danys siguen coberts tant pel decret del Consell com per les ajudes estatals.
Jorge Rodríguez en Algemesí
Jorge Rodríguez en Algemesí
DIPUTACIÓN
Jorge Rodríguez en Algemesí

La Diputació de València posarà a disposició dels municipis valencians afectats per l'actual episodi de fortes pluges els mitjans tècnics necessaris per a avaluar els danys ocasionats i que els ajuntaments puguen sol·licitar i rebre les ajudes convocades per les diferents institucions, segons ha avançat el president de la corporació provincial, Jorge Rodríguez.

Com fera la Diputació arran dels incendis forestals del passat estiu, els tècnics de la institució provincial ajudaran els municipis afectats a determinar la magnitud d'"uns danys difícils de quantificar, ja que no només afecten camins i infraestructures públiques, sinó també a collites, comerços, habitatges i cotxes", ha explicat Rodríguez.

Les ajudes de la Diputació als municipis afectats per les pluges tindran també reflex en els pressupostos del pròxim any, que inclouran una consignació de fins a 1.000.000 euros per a la reparació dels danys causats per inundacions i incendis a les comarques valencianes. Esta partida quedarà a disposició dels ajuntaments per a completar les ajudes autonòmiques i estatals en el cas que calgués.

En paraules de Rodríguez, "durant l'episodi de pluges hem centrat els esforços, des de l'àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí, a garantir els accessos i les vies d'evacuació als municipis, en col·laboració amb els alcaldes i la Generalitat; ara el que ens preocupa és tornar a poc a poc a la normalitat".

Rodríguez ha agraït el treball "ininterromput" de les brigades de Conservació de Carreteres i ha assenyalat que se'n van a seguir coordinant amb la Generalitat i el Govern central "perquè en esta possible declaració de zona afectada per les pluges puguen entrar tots els danys causats pel temporal i que siguen coberts tant pel decret anunciat pel president Ximo Puig com per les ajudes estatals".

Carreteres

Pablo Seguí ha informat, per part seua, de la reobertura durant este dimarts de 12 de les 14 vies provincials que ahir es van tancar a causa de les fortes precipitacions.

En concret, la crescuda del riu Xúquer ha afectat sobretot la carretera entre Alberic i la Pobla Llarga i a la d'Alberic-Cogullada. Les dues vies han recuperat la circulació este dimarts, de la mateixa manera que altres 10 tallades ahir. A la xarxa viària provincial, amb 1.800 quilòmetres de carreteres, només es manté el tancament per precaució en Millars i Cortes de Pallars, dos punts que Pablo Seguí ha visitat al costat del cap de l'àrea de Carreteres, Javier Piedra, i el responsable de Conservació, Alfredo Muñoz, per a avaluar les incidències.

El titular de Carreteres ha explicat que "la intenció és avaluar les incidències i programar de seguida els treballs necessaris perquè estes dues carreteres queden reobertes al trànsit com més prompte millor".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento