Comunitat Valenciana

Dos morts en les últimes hores eleven a quatre les víctimes mortals pel temporal a la Comunitat Valenciana

  • VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)
Fallece un hombre tras ser rescatado de una cueva en Xátiva
Fallece un hombre tras ser rescatado de una cueva en Xátiva
TWITTER ALCALDE XÁTIVA
Fallece un hombre tras ser rescatado de una cueva en Xátiva

Dos morts en les últimes hores del dilluns han elevat a quatre les víctimes mortals com a conseqüència del temporal a la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un home de 58 anys mort en inundar-se la cova en la qual pernoctava a Xàtiva i d'un altre de 64 anys, un cap de la Guàrdia Civil retirat, el cotxe del qual va ser arrossegat per un vessament d'aigua en una rambla de la localitat d'Énguera, tots dos municipis en la província de València.

En el cas de Xàtiva, el mort és un cordovès que s'havia marxat d'una casa d'acolliment d'esta localitat valenciana fa unes setmanes i estava pernoctant en la cova d'on va ser rescatat, segons han confirmat a Europa Press fonts de l'Ajuntament.

L'home vivia en una casa d'acolliment del casc antic de la localitat però, per raons desconegudes, la va abandonar fa unes setmanes i pernoctava en esta cova, on s'havia portat un matalàs i altres estris personals. Solia anar acompanyat d'una altra persona que va ser la que va donar avís a la Policia Local que feia un dia que no ho veia i els va indicar on solia refugiar-se.

Així mateix, es desconeix per què l'home no va abandonar el lloc quan van començar les fortes pluges. Sobre les 15.30 hores d'este dilluns, els policies van haver de submergir-se en la cova, que ja estava inundada, per a poder rescatar-lo. Ara se li practicarà una autòpsia al cadàver per a tractar d'esclarir les circumstàncies de la mort, segons les mateixes fonts.

Fins al lloc es va desplaçar una Unitat de Suport Vital Bàsic dotada amb metge i els servicis sanitaris que li van prestar una primera atenció, ja que presentava traumatisme cranioencefàlic i hipotèrmia. Posteriorment, va ser traslladat a l'Hospital Lluís Alcanyís, on va morir en Urgències, explica el CICU.

En el succés d'Énguera, la víctima va morir en ser arrossegat amb el seu cotxe per un vessament d'aigua en la rambla Vito Conill d'Énguera (València), segons han informat a Europa Press fonts coneixedores dels fets.

Segons les mateixes fonts, van anar els familiars del mort, un cap retirat de la Guàrdia Civil, els qui van alertar que esta persona no havia arribat al lloc on l'esperaven.

En eixe moment, es va organitzar un dispositiu de cerca que va localitzar en primer lloc el vehicle i posteriorment el cos de la víctima, a uns 200 metres del cotxe, en un lloc de difícil accés sobre les 23.00 hores. De fet, els bombers van donar per concloses les tasques de rescat a les 3.00 hores.

Pel que sembla, segons estes fonts, el mort es desplaçava des del seu lloc de residència en una zona disseminada d'Énguera cap al casc urbà quan va ser sorprès per un vessament d'aigua en la rambla Vito Conill, que va arrossegar al vehicle i li va provocar la mort.

Estes dues morts s'unixen a les del cap de setmana passat quan un home va morir en ser arrossegat per l'aigua a Finestrat (Alacant) i un conductor va perdre la vida després de bolcar el seu cotxe dins de la sèquia d'un camí rural pròxim al Grau (Castelló).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento