Comunitat Valenciana

Ajuntament de València i Ministeri de Foment es reuniran este dimarts per a abordar les infraestructures pendents

  • Tècnics de l'Ajuntament de València i del Ministeri de Foment es reuniran este dimarts per a intentar "arribar a un acord" sobre les infraestructures pendents de la ciutat i tancar una "calendarització clara" per a la realització de les obres del túnel passant i el Parc Central o qüestions com el contracte programa, que permeta millorar la gestió de l'EMT i posar en marxa de la línia de metro T2.

Així ho ha avançat este dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó, en declaracions als mitjans després de l'entrega de premis literaris Ciutat València, en ser preguntat per les novetats en matèria infraestructures per a la ciutat.

La trobada entre els tècnics dels dos departaments es produirà demà a Madrid. Es tracta d'una "reunió important", ha subratllat el primer edil, qui ha confiat en "poder arribar a un acord que abaratisca -estes infraestructures- però que conserve els elements fonamentals i amb una calendarització clara i amb compromisos clars".

En este sentit, ha defensat que passar per les grans vies i no per baix del centre de la ciutat, com es preveia inicialment, "facilita" la realització dels túnels però ha puntualitzat que el que no van a permetre és que s'abaratisca fins a tal punt que no es facen "elements clau" per a la ciutat com l'estació de la ciutat universitària, -fonamental per als trens de Rodalies- o els aparcaments vinculats.

Ribó ha incidit que de la reunió de demà han d'eixir "terminis clars perquè el Govern central es pose a treballar", de la mateixa manera que està treballant amb totes les ciutats d'Espanya, "que desaparega la discriminació que està patint la ciutat", ha sentenciat.

'OBRES SÓN AMORS'

Fins a hui, ha recordat alcalde, ha tingut una reunió amb el nou ministre de Foment, Íñigo de la Serna, quan la setmana passada va estar a València. "La seua actitud va ser diferent" a la de la seua predecessora, Ana Pastor, ha admès, però "obres són amors" i "hem de veure-ho. Tant de bo", ha desitjat.

De fet, "la seua actitud ha estat més positiva", ha insistit, "però fins que no vegem coses i compromisos concrets, em permet mantindre un dubte", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento