Comunitat Valenciana

El PP critica que la dimissió de Sahuquillo en Divalterra "arriba amb un mes de retard"

  • "El cessament hauria d'haver-se produït immediatament després de la publicació de l'auditoria interna", explica Mari Carmen Contelles.
  • Considera "inacceptable" la gestió del president de la Diputació, "arribant a l'extrem d'intentar tapar l'escàndol amb l'anunci improvisat de desmantellar Divalterra".
  • "Estan utilitzant els gintònics per a evitar explicar per què es va paralitzar 'in extremis' un contracte de 600.000 euros amb criteris d'adjudicació subjectius", afirma.
Mari Carmen Contelles
Mari Carmen Contelles
RAQUEL ABULAILA/PP
Mari Carmen Contelles

La portaveu del grup popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha criticat que la dimissió de Víctor Sahuquillo com a gerent de Divalterra "arriba tard i malament". "Es produeix amb un mes de retard, ja que el cessament deuria haver-se produït immediatament després de la publicació de l'auditoria interna el passat 15 de novembre", explica.

Contelles ha apuntat en un comunicat que "des del principi fins al final han intentat reduir-lo tot a meres anècdotes, però això va molt més dels gintònics i l'ús privat del cotxe oficial". Les dues auditories realitzades -ha afegit- assenyalen "amb dades objectives" fets "molt més greus" com la malversació de fons públics, fraccionament de contractes o la contractació de manera fraudulenta a empreses vinculades als socialistes per part de Sahuquillo.

Per a la portaveu popular, la gestió del president de la Diputació, Jorge Rodríguez, d'este assumpte a l'últim és "inacceptable, arribant a l'extrem d'intentar tapar l'escàndol amb l'anunci improvisat de desmantellar Divalterra". "Els seus 700 treballadors i les seues famílies no poden pagar els plats trencats de la gestió dolenta de Rodríguez i el fracàs de la seua elecció del gerent", ha advertit.

"No podem oblidar que Sahuquillo ha estat només deu mesos al capdavant de l'antiga Imelsa i les auditories han sigut demolidores amb la seua gestió i, tot i que Jorge Rodríguez ha defensat aferrissadament al seu home de confiança fins a l'últim moment", ha lamentat.

Finalment, Contelles ha anunciat que en el pròxim consell de Divalterra exigiran que s'aclarisquen "totes estes irregularitats" i s'assumisquen responsabilitats, "més si és possible quan el mateix Rodríguez ha reconegut en les seues últimes declaracions que poden haver més coses que s'escapen i puguen ser més greus".

"Estan utilitzant els gintònics del gerent per a evitar explicar per què es va paralitzar 'in extremis' un contracte de 600.000 euros amb criteris d'adjudicació subjectius o els contractes a dit de l'advocada del seu excap de gabinet investigat", ha matisat la portaveu popular.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento