Comunitat Valenciana

Sanitat amplia el permís de paternitat al seu personal i modifica la reducció de jornada a víctimes de violència

  • La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i les organitzacions sindicals integrants de la Mesa Sectorial de Sanitat -Cemsatse, CCOO, UGT, CSI-CSIF i Simap-Intersindical Salut- han firmat un acord per al personal gestionat per esta Conselleria, pel que s'amplia el permís de paternitat i s'establix una reducció de jornada sense minvament retributiva per a les dones víctimes de violència de gènere.

Este pacte suposa, d'una banda, ampliar a sis setmanes la durada del permís de paternitat pel naixement, acollida o adopció d'un fill o una filla.

Sobre esta qüestió, la consellera de Sanitat, Carmen Montón, ha destacat que la igualtat "és una de les prioritats" del departament que dirigix. "Treballem contínuament per a complir este objectiu", ha afegit. Montón ha recordat que, fruit d'este compromís, el mes de març passat s'ha aprovat el primer Pla d'Igualtat de la Conselleria, un document també consensuat amb els sindicats i d'aplicació en tot el sector públic sanitari valencià, integrat per una plantilla de més de 50.000 treballadors.

D'altra banda, pel que fa a les dones víctimes de violència de gènere, l'acord tancat establix que podran tindre dret a una reducció d'un terç de la jornada, sense disminuir les seues retribucions, o bé d'una reducció del 50% de la jornada, amb una minoració econòmica corresponent a la diferència entre el terç i la meitat de la jornada.

El pacte tancat entre Sanitat i els sindicats deriva de l'Acord del Consell de 17 de juny de 2016, que ratificava l'Acord de Legislatura de la Mesa General del personal funcionarial, estatutari i laboral de la Generalitat, de 9 juny de 2016.

L'aplicació d'estos drets acordats entre la Conselleria i els sindicats amb representació a la mesa sectorial que afecta el personal dependent de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública serà efectiva a partir de l'1 de gener de 2017.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento