Comunitat Valenciana

Easy Jet obri les línies València-Hamburg i València-Tolosa

  • Easy Jet ha anunciat este dimarts les noves línies València-Hamburg i València-Tolosa dins de les 26 noves rutes que se'n van a obrir. Així, espera un creixement a Espanya d'un 11% en el seu exercici fiscal 2016-2017, el que implica doblar el creixement assolit en el seu exercici anterior, que va acabar el mes de setembre passat.
Avión de easyJet
Avión de easyJet
EUROPA PRESS
Avión de easyJet

Durant l'exercici fiscal 2015-2016, l'aerolínia baix cost ha oferit fins a 14,7 milions de seients, un 5,6% més en comparació de l'any anterior. Per a este nou exercici, arribarà als 16,4 milions de seients, un 11% més en comparació de l'exercici fiscal que acaba d'acabar.

Este creixement es basarà en l'obertura de 26 rutes en total, 10 de les quals han sigut anunciades hui: València-Hamburg; València-Tolosa; Granada-Milà Malpensa; Granada-Manchester; Màlaga-Toulose; Bilbao-París Charles De Gaulle; Santiago de Compostel·la-Milà Malpensa; Palma de Mallorca-Venècia; Múrcia San Javier-Londres Southen; Menocar-Londres Stansted.

NOVES BASES

En general, la inversió de l'aerolínia britànica a Espanya durant 2016 s'ha basat en l'obertura de la base operacional a Barcelona en febrer, l'anunci de la primera base estacional a Palma de Mallorca per a març de 2017 i l'aposta per les Illes Canàries, segons el director general a Espanya de la companyia, Javier Gándara.

Alhora, Easy Jet ha iniciat operacions en dos nous aeroports, La Palma i Granada-Jaén. "Esta aposta pel creixement sostingut en 2016 permet a la companyia plantejar un 2017 de creixement a Espanya amb noves rutes i una major capacitat i increment de freqüències", ha destacat Gándara.

A més de Barcelona, que suposarà un increment de l'11% en la capacitat i 400.000 nous seients, Palma de Mallorca serà un altre dels punts de creixement clau per a l'aerolínia a Espanya. El mes de març del 2017, s'iniciaran les operacions en la qual serà la primera base estacional de la companyia en tota la seua xarxa europea.

La creació d'esta base suposarà un increment de la capacitat a Palma del 16%, passant dels 1,9 milions de seients en 2016 a 2,2 milions de seients en 2017.

Tant la incorporació d'un quart avió al Prat com la nova base a Mallorca, amb tres avions, permetran la creació d'un total de 150 nous llocs de treball, entre pilots i tripulacions, amb contractes locals baix la legislació espanyola vigent.

Alhora, les Illes Canàries veuran augmentada la seua capacitat un 18%, gràcies en part a les 11 rutes llançades fa poc. A més, Easy Jet ha apostat enguany per iniciar operacions a l'aeroport de La Palma amb l'objectiu de millorar la connectivitat de les Illes Canàries amb Europa.

AUGMENT DE FREQÜÈNCIES

A fi d'oferir una major flexibilitat en els horaris, sobretot per al passatger de negocis, Easy Jet també augmentarà les freqüències en 2017, com en la ruta Barcelona-Londres Luton, que veurà incrementats els seus servicis a tres diaris -un 43% més que en 2016- que, unit a les connexions amb els aeroports de Gatwick i Southend, farà que la capital catalana compte amb 10 freqüències diàries a Londres. La ruta Barcelona-Bristol augmentarà un 26% la seua freqüència passant a dos per dia.

Gándara va avançar en la seua presentació que el 20% dels passatgers de Easy Jet "toquen Espanya", és a dir, un de cada cinc clients de l'aerolínia passen pel país, convertint a la companyia en la quarta aerolínia a nivell nacional.

MADRID, "NO HI HA OPCIONS ATRACTIVES" PER A OPERAR

Pel que fa a Madrid, l'aerolínia assegura que "no es veuen opcions prou atractives" que compense més que rutes des d'altres aeroports d'Espanya.

Es tracta d'un mercat "molt determinat amb molta capacitat tant d'aerolínies de xarxa com de baix cost, dels pocs 'hubs' d'Europa on hi ha dues aerolínies que tenen els seus centres de distribució en este aeroport i existixen moltes aerolínies baix cost que estan creixent", ha assenyalat Gándara.

El directiu també descarta tornar a operar, en el curt termini, vols domèstics a Espanya. "Creiem que aportem més valor a connectar Espanya amb la resta d'Europa". Easy Jet realitza operacions domèstiques, sobretot, al Regne Unit, França i Itàlia.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento