Comunitat Valenciana

La Generalitat denuncia factures irregulars per 7,8 milions a l'Hospital Provincial de Castelló

  • Es tracta de factures per valor de 2,6 milions d'euros a l'empresa Piaf, investigada en el cas Gürtel per presumptament finançar il·legalment al PP.
  • Els altres 5,2 milions corresponen a documentació relativa a les activitats econòmiques mantingudes entre el Consorci i diverses empreses.
  • Aquesta quantitat s'uneix a les factures per valor de 25 milions entregades el juny passat a la Fiscalia per part de la Generalitat Valenciana.
Hospital Provincial de Castellón
Hospital Provincial de Castellón
EUROPA PRESS
Hospital Provincial de Castellón

La Conselleria de Sanitat ha denunciat davant de la Fiscalia Anticorrupció altres 7,8 milions d'euros en facturació irregular a l'Hospital Provincial de Castelló entre els anys 2003 i 2005, que s'afegeixen als 25 milions denunciats el juny, segons han confirmat fonts d'este departament.

El gerent del Consorci Hospital de Castelló, per indicació de la consellera de Sanitat, Carmen Montón, va presentar el passat 30 de novembre a la Fiscalia Anticorrupció la documentació per esta presumpta facturació irregular ja que es tractava de factures sense expedient de contractació o en les que se supera la facturació acordada.

En concret, es tracta de factures per 2,6 milions a l'empresa Piaf, investigada en el cas Gürtel per presumptament finançar il·legalment el Partit Popular. Són factures entre els exercicis 2003 i 2005 en les quals no consta expedient de contractació o en les que se supera la facturació acordada.

De la mateixa manera, també s'ha enviat a Fiscalia perquè investigue si poguera ser constitutiu de'il·licit penal documentació relativa a les activitats econòmiques mantingudes entre el Consorci i les empreses Domo Estudi Projectes Integrals, Domotecnic Gestió i Servicis, Domòtica Castelló Cooperativa Valenciana, i Domòtica i Tècniques d'Integració. En este cas es van facturar 5,2 milions d'euros sense tindre l'adequat suport legal.

La Conselleria de Sanitat, davant d'estos fets, que suposen "una clara transgressió" del procediment de contractació pública i de la llei d'Hisenda Pública, entre d'altres normes, i que "podrien ser constitutius de delicte", ha donat la indicació de remetre esta informació a la Fiscalia Anticorrupció perquè els investigue, segons les mateixes fonts.

Esta documentació se suma a les factures per valor de 25 milions entregades el juny passat a Fiscalia de les empreses Piaf i Telecso entre els anys 2006 i 2015 per si de cas pogueren ser constitutius de delicte en superar els imports previstos en els expedients de contractació o estar mancat d'expedient de contractació.

"No més irregularitats"

Sobre esta qüestió, des d'este departament han recalcat que la Generalitat Valenciana "no va a consentir cap irregularitat a l'ús dels diners públics" i que per esta raó "s'ha acudit a la Fiscalia Anticorrupció perquè determine si, a més d'irregularitats, hi ha delicte".

En canvi, han destacat que "davant de la falta de control en els diners públics i en la gestió", la Generalitat "està posant ordre" en els comptes de l'Hospital Provincial i en les situacions irregulars que s'ha trobat.

A més, han recalcat que han fet "una clara aposta" pel centre en assumir el deute de 30,1 milions d'euros per a "assegurar la seua salut financera i salvar-ho de la fallida tècnica", i destinar 14,6 milions d'euros en un programa d'inversions.

Estes inversions permetran un PET TAC que evite desplaçaments a València o una Unitat d'Oncologia de referència, dissenyar un pla d'integració funcional amb l'Hospital General per a millorar la coordinació i l'assistència a la ciutat i pagar íntegrament un accelerador lineal amb un cost de tres milions d'euros, que serà el tercer, per a fer front a les avaries que patia el més antic i que endarreria tractaments oncològics.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento