Comunitat Valenciana

La Unió de Periodistes Valencians presenta la versió en línia de la mostra 'Fragments d'un any'

  • La iniciativa mostra una selecció, en format vídeo i web, dels esdeveniments més destacats del període 2014-2016 captats per 12 fotoperiodistes.
  • L'objectiu és "documentar de manera gràfica i informativa la història contemporània de la Comunitat per a facilitar la seua difusió i consulta".
  • En la web del projecte es pot consultar la biografia d'estos fotoperiodistes i conéixer què pensen sobre la situació del fotoperiodisme hui dia.
Unos vecinos observan el avance del incendio de Benitatxell
Unos vecinos observan el avance del incendio de Benitatxell
ALBERTO SAIZ
Unos vecinos observan el avance del incendio de Benitatxell

El projecte de fotoperiodisme 'Fragments d'un Any' ha estrenat la versió en línia de l'exposició anual que impulsa la Unió de Periodistes Valencians per a repassar els fets més rellevants ocorreguts l'any anterior a través de les fotografies captades pels professionals valencians del periodisme gràfic.

D'esta manera, la nova concepció de Fragments d'un Any ja es pot consultar en línia en la web del projecte, informen els responsables de la iniciativa a través d'un comunicat.

Es tracta, destaquen, "d'un model més informatiu i de documentació que mostra una selecció, en format vídeo i web, dels esdeveniments més destacats del període 2014-2016 mitjançant les imatges aportades per 12 fotoperiodistes valencians membres de la Unió de Periodistes Valencians".

La nòmina d'autors està integrada per Alberto Iranzo, Alberto Saiz, Eva Máñez, Fernando Bustamante, Germán Caballero, Irene Marsilla, José Cuéllar, Jesús Prats, Juan Carlos Cárdenas, Manuel Bruque, Mónica Torres i Rober Solsona. L'objectiu és "documentar de manera gràfica i informativa la història contemporània de la Comunitat Valenciana per a facilitar la seua difusió i consulta, de tal forma que es cree un ampli fons documental que fins i tot puga generar futures exposicions i catàlegs".

Fragments d'un Any és la mostra que la Unió de Periodistes Valencians ha organitzat durant una dècada (2003-2013) i en les seues deu edicions ha exhibit més d'un miler d'imatges. La iniciativa ha evolucionat fins a l'actual Projecte Cultural Fragments, que inclou l'exposició 'Mitologia del periodisme gràfic', activitats paral·leles dirigides a professionals i societat civil, la primera beca de producció Fragments i este lloc web amb contingut multimèdia per a difondre el treball dels fotoperiodistes locals.

Professionalització del projecte

La creació d'este nou model -"més atractiu per a institucions i patrocinadors", recalquen- ha sigut possible gràcies a la professionalització del projecte, el qual ha rebut el suport de la Diputació de València, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i el MuVIM, així com dels patrocinadors oficials, DKV Seguros i Consum.

Els esdeveniments noticiables dels últims dos anys s'han reunit en un vídeo amb quasi 80 fotografies de 12 fotoperiodistes de la Comunitat. En el web també es pot consultar la biografia d'estos fotoperiodistes i conèixer què pensen sobre la situació del fotoperiodisme hui dia, si té una funció social, si és una eina per a donar veu a la societat, si és un art, si es desenvolupa en condicions adequades.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento