València registra un intens aiguat amb tromba marina visible des de Sueca, El Perelló i Cullera

València registra un intens aiguat amb tromba marina visible des de Sueca, El Perelló i Cullera

València registra un intens aiguat amb tromba marina visible des de Sueca, El Perelló i Cullera
València registra un intens aiguat amb tromba marina visible des de Sueca, El Perelló i Cullera (EFE / AEMET)
Ampliar
  • La tempesta sobre el litoral va deixar ahir una “espectacular” tromba marina visible des de Sueca, El Perelló i Cullera.
  • Es va formar a partir d'una cèl·lula que ha deixat precipitacions intenses i un poc de pedra a Sueca i El Perellló.
  • Una avaria provocada per un raig va obligar a detenir la circulació de les línies de Llarga Distància del Corredor Mediterrani.

En la costa de la Comunitat Valenciana es va presenciar ahir una de les mànigues o aiguats “més nítida i imponent” de les últimes dècades a tan sols uns quilòmetres del litoral de Mareny de Barraquetes i El Perelló.

Segons l'Agència Estatal de meteorologia (AEMET), és freqüent trobar-se davant aiguats perquè és un fenomen que “sol ser freqüent durant episodis d'inestabilitat marina”, encara que asseguren que una tromba “amb una estructura tan imponent com la d'aquest diumenge és difícil de trobar”.

Aquest fenomen atmosfèric sol tenir el seu cicle de vida en el mar “amb durada d'uns cinc minuts i es desplacen al costat del núvol de la tempesta que propicia”, segons expliquen des de la AEMET. En concret aquest fenomen s'ha format a partir d'una cèl·lula que ha deixat precipitacions intenses i un poc de pedra a Sueca i El Perellló.

A més, durant tota la jornada d'ahir es van registrar molts rajos en el mar en la zona entre Mareny de Barraquetes i el Perellonet, “per la qual cosa no és estrany que aparegueren les trombes”, asseguren.

A més de les espectaculars imatges de la tromba marina, la tempesta d'ahir va afectar també a les línies de ferrocarril, concretament una avaria provocada per un raig va obligar a detenir la circulació de les línies de Llarga Distància del Corredor Mediterrani, entre elles les que fan el recorregut València-Barcelona. Renfe va organitzar un servei alternatiu de transport de carretera per als viatgers de la línia.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url https://www.20minutos.es/noticia/2899490/0/intensa-tromba-agua-costa-valencia/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios