Comunitat Valenciana

El PP presenta en les Corts 1.001 esmenes als pressupostos de la Generalitat per a 2017

  • VALÈNCIA, 25 (EUROPA PRESS)

El grup parlamentari popular ha presentat 1.001 esmenes parcials als pressupostos de la Generalitat per a 2017 per a tractar de "pal·liar les retallades socials que preveu el document enviat pel Consell a les Corts".

A més, el grup popular, tal com ha indicat en un comunicat, esmena el pressupost per a "donar suport als ajuntaments als qui el Consell margina". Les esmenes també busquen incrementar les ajudes a l'àrea social i retallar l'augment de la despesa de personal previst pel Consell amb "la creació d'agències, col·locacions i pujada de sou d'alts càrrecs del Govern valencià per segon any consecutiu".

Amb les esmenes parcials presentades també es busca pal·liar les retallades en ajudes a persones amb discapacitat, malaltia mental o sense recursos que no poden pagar residència o habitatge tutelada, que en el pressupost del Consell baixen un 23% al passar de 8,7 a 6,4 milions d'euros.

Entre les esmenes, algunes de les més destacades són la sol·licitud d'inclusió d'una nova línia per a destinar 80.000 euros a entitats en defensa i promoció dels 'bous al carrer' per a garantir la seguretat en estes celebracions.

També sol·licita, entre d'altres mesures, impulsar com a objectiu bàsic de la direcció general de la dona l'atenció a dones gestants i mares mitjançant mesures i accions dirigides a garantir i protegir el dret de les dones gestants.

Alhora, es presenten esmenes per al foment de la feina. Així, es demana destinar 1,5 milions d'euros per a la millora de la residència pública de Carlet o 2 milions per a actuacions contra la pobresa energètica.

Se sol·licita remetre mensualment a la Comissió d'Economia de les Corts l'estat econòmic pressupostari i els moviments de caixa fixa i trimestralment l'estat d'execució i informació econòmica i financera de tot el sector públic per a la realització d'un millor seguiment i control. També es demana rebaixar els terminis de demora dels pagaments fins als nivells previstos en la legislació.

A l'apartat sanitari es demana destinar set milions d'euros per a l'enderroc de l'antic Hospital La Fe de Campanar i la construcció del nou Hospital Arnau a València.

En la secció 12 (Agricultura, medi ambient i canvi climàtic) el GPP demana destinar 150.000 euros per a la lluita i control contra el morrut roig, 150.000 contra la processionària del pi i 100.000 per a la lluita contra el perforador del pi.

També se sol·licita la creació d'un servici valencià de meteorologia i promoure la reincorporació al PHN de l'autorització de transvasament de l'Ebre a les conques del Xúquer i del Segura, així com l'execució del corresponent projecte de transferència.

ACTUACIONS EN EDIFICIS DE JUSTÍCIA

Pel que fa a Justícia s'insta afegir en la memòria d'actuacions noves edificacions del Palau de Justícia de Gandia, Alzira, Llíria, Ontinyent, Sueca i Villena.

També la reforma, ampliació o condicionament del Palau Justícia del TSJCV, Benalúa (Alacant), Alcoi, La Vila Joiosa, Mislata, Sagunt, Xàtiva, Dénia, Castelló, Fiscalia d'Alacant, Fiscalia i Registre Civil de Gandia.

A més, s'han presentat esmenes per a garantir el manteniment dels llocs de treball dels treballadors de les Oficines d'Assistència a les Víctimes de Delicte. En matèria educativa, se sol·licita mantindre les beques d'FP dual en empreses, amb 300.000 euros, i mantindre els alumnes de les EOI en 96.482 i no en vint mil menys com pretén el Consell.

Per seccions, Educació lidera el nombre d'esmenes presentades pel grup parlamentari, amb 255, seguida de Justícia, amb 123, i Agricultura, amb 116.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento