Comunitat Valenciana

Oltra sobre la nova RTVV: "Estem preparats per a donar-li hui a la clavilla si el Consell Rector ens ho diu"

  • La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assegurat este divendres que el Govern valencià s'ha encarregat d'assegurar la capacitat tècnica perquè la nova RTVV puga emetre en proves "en el moment en el qual el Consell Rector ens diga 'doneu-li a la clavilla'". "Hui si volen", ha recalcat.
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV
EUROPA PRESS
Imagen de uno de los estudios de Canal 9 vacío tras el cierre de RTVV

Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha assenyalat que el desig del Govern valencià és que comence a emetre "com més prompte millor" i per a això s'ha dedicat a treballar per a assegurar que la nova Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) està en condicions tècniques d'emetre "quan ens ho diguen els òrgans corresponents".

Tot i això, ha aclarit que "mai" ha anunciat una data concreta de començament de les emissions perquè no depèn del Govern valencià. Així, ha recordat que en un primer moment havien d'esperar que les Corts valencianes aprovaran la llei de la Corporació i després que es constituïra el Consell Rector.

"Ara estem esperant que ens diguen 'doneu-li a la clavilla' i la donarem", ha assenyalat Oltra, que ha aclarit: "no renunciem a res però estem a disposició que el Consell Rector, que es reunix este divendres, decidisca". "Estem preparats perquè siga hui si vol", ha assegurat.

Així, ha insistit que este govern "està preparat per a donar-li a la clavilla des de fa molt temps" però que el Consell és "coherent" i espera al que diga el Consell Rector perquè vol una televisió "dels valencians no del partit en el govern".

Per esta raó, ha recordat que des d'un principi el Consell va renunciar a portar la iniciativa legislativa, que va recular en les Corts, i un vegada aprovada la llei ara depèn del Consell rector, que ja està nomenat. "I som congruents, qui ha de dir-ho és el Consell Rector i no anem a passar per damunt", ha afirmat.

Oltra ha apuntat que dir si haguera estat més ràpida l'obertura de la nova televisió si el procés l'haguera liderat el Consell és "espectacular" i a més ha advertit que "no sempre el més ràpid és el millor sinó que a vegades és pitjor". "Hi ha coses que necessiten la seua calma", ha explicat.

"PERSONAL SUFICIENT"

Sobre esta qüestió, ha assenyalat que hi ha personal suficient perquè puguen començar les emissions en proves "una altra cosa és la resta de personal que ja és un altre tema" i ha explicat que els diners pressupostats per a enguany per a contractacions, si finalment no s'obri, "s'arreglarà per a passar-ho al pròxim".

D'altra banda, ha assenyalat que el secretari autonòmic de Comunicació, com a persona competent, es reunirà amb el sindicat CGT, que va interposar una demanda col·lectiva contra l'ERO de RTVV davant de l'Audiència Nacional demanant la seua nul·litat, davant de la proximitat del juí, previst per a l'11 de gener. Oltra ha assenyalat que la voluntat del Consell és de no allargar la convocatòria de la reunió i que depèn d'"una qüestió d'agenda".

Així, ha destacat, després de preguntar-li per si és possible una retirada del recurs, que "marge per al diàleg sempre hi ha" i "este és un govern dialogant".

Tot i això, ha recalcat que el judici de l'Audiència "no té a veure amb la nova Corporació" sinó amb l'ERO de l'antiga RTVV. "Cal separar les coses: Corporació valenciana dels mitjans de comunicació, Consell Rector, i el que té a veure amb l'empastre que va deixar el PP sí que ens toca gestionar-ho a nosaltres". "No sol tenim el marge sinó la responsabilitat", ha recalcat.

Oltra ha assenyalat que el Consell és conscient que el tancament de Canal ha suposat "un desastre" per al sector audiovisual perquè "si es tanca la matriu el sector s'enfonsa i va a la ruïna" que "és el que va generar l'anterior Govern del PP".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento