Comunitat Valenciana

Ribó s'adhereix a la campanya per demanar un referèndum d'autodeterminació per al Sàhara

  • #EspañaNoDescoloniza, destà efensada per personalitats de l'art, intel·lectuals, periodistes, polítics, partits, sindicats, organitzacions socials.
  • Es pretén que el Govern impulse mesures "per a iniciar un procés que culmine en un referèndum d'autodeterminació del Sahara".
  • El text al qual s'ha adherit l'alcalde de València està elaborat per la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui
Miles de personas marchan por un 'Sáhara Libre'.
Miles de personas marchan por un 'Sáhara Libre'.
EUROPA PRESS
Miles de personas marchan por un 'Sáhara Libre'.

L'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha adherit a la campanya #EspañaNoDescoloniza que reclama la posada en marxa del procés encaminat a la celebració d'un referèndum d'autodeterminació per al poble saharaui. Este territori, enclavat a Àfrica, va ser colònia d'Espanya fins a 1975.

La campanya, organitzada per la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui, coincideix amb la presidència espanyola del Consell de Seguretat de l'ONU durant el mes de desembre, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat.

Amb la iniciativa #EspañaNoDescoloniza es vol incidir políticament perquè el Govern d'Espanya, que durant el mes de desembre presidirà en Consell de seguretat de l'ONU, "impulse mesures reals i justes per a iniciar un procés que culmine amb la celebració del referèndum d'autodeterminació en el qual el Poble Saharaui puga decidir lliurement el seu futur", han indicat.

"Deute històric" amb el territori

Ribó ha assenyalat que "Espanya té un deute històric amb este castigat territori, i amb la vigilància dels drets humans i polítics dels saharauis". Segons la seua opinió, esta iniciativa pretén "que no caiga a l'oblit la causa saharaui, sinó al contrari, que siga inclosa a l'agenda política del Govern espanyol i d'aquelles estructures internacionals que han de fer valdre els drets dels saharauis".

El suport del primer edil es realitza mitjançant la seua adhesió a un text que ja han avalat personalitats del món de l'art, intel·lectuals, periodistes, polítics, partits, sindicats, organitzacions socials "i totes aquelles persones solidàries amb la justa causa del poble saharaui".

En este document elaborat per la Federació d'Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharaui s'aferma que "la qüestió del Sàhara Occidental ja ha durat massa temps i com a potència administradora del territori, l'Estat espanyol ha d'impulsar mesures perquè el referèndum d'autodeterminació es faça com més prompte millor, permetent al Poble Saharaui exercir un dret fonamental com a poble en procés de descolonització".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento