Comunitat Valenciana

Cultura maneja una quinzena de noms per a elegir el nou director de Cinema Jove

  • La Conselleria de Cultura maneja els noms d'una quinzena de persones com a possibles candidats a dirigir el Festival Internacional de Cinema Cinema Jove de València i preveu seleccionar a un d'ells per a proposar-li la tasca a partir de la setmana que ve.

Així ho ha manifestat el secretari autonòmic de Cultura, Albert Girona, que ha participat en la roda de premsa de presentació del nou festival de cinema documental DocsValència, a preguntes dels mitjans sobre els terminis per a designar un nou responsable de Cinema Jove.

Girona ha afirmat que encara hi ha temps per a organitzar Cinema Jove i ha confiat que això no siga un motiu d'"aclaparament" per al futur director. Alhora, ha considerat que hi ha "problemes més greus" que este càrrec i que la intenció de la Conselleria és que "el protagonista" d'esta part del mes de novembre siga el nou DocsValència.

El mes de setembre passat es va informar que el Consell de Direcció de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) havia acordat l'extinció del contracte laboral especial d'alta direcció del director de Cinema Jove, el que implicava que el fins a aquell moment responsable del certamen, Rafa Maluenda, no seguiria ocupant el lloc.

Esta decisió es va prendre "perquè considera que les funcions d'organització de Cinema Jove s'han d'assumir des de la subdirecció de Cinema i Audiovisuals de l'IVC dins de les seues competències i respon a l'optimització dels recursos públics, sempre tenint com a punt central la qualitat i rellevància d'un festival internacional", han explicat llavors fonts de la Conselleria de Cultura.

La intenció és a més "adequar el perfil de la coordinació de Cinema Jove d'ací als marges d'activitats temporals de la mateixa manera que s'està fent amb els altres festivals que organitza l'IVC, com per exemple Ensems o Sagunt a Escena".

Per esta raó, l'IVC assignarà una persona a l'organització/direcció de Cinema Jove abans que finalitze 2016, que reunisca el perfil necessari i que treballe baix la supervisió de la Subdirecció de Cinema i Audiovisuals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento