Comunitat Valenciana

La fallera major de València assegura que no va tindre dubtes de signar les normes

  • Raquel Alario declara que ni ella ni la seua cort d'honor es van sentir ofeses pel contingut, ja que el van trobar de "sentit comú".
  • La jove afirma que havia preferit mantindre's al marge de tota la polèmica a la qual no veuen "massa sentit".
  • Segons el secretari general de JCF, s'entenia que era "un document d'ús intern" que "tradicionalment es manifestava de manera oral a les candidates".
La fallera mayor de Valencia dice no estar 'ofendida'
La fallera mayor de Valencia dice no estar 'ofendida'
EUROPAPRESS
La fallera mayor de Valencia dice no estar 'ofendida'

La fallera major de València, Raquel Alario, ha explicat este dimarts que a tota la cort d'honor se li va explicar cadascun dels punts del protocol sobre indumentària i ha afegit que "en cap moment" va tindre "dubtes" de firmar-lo perquè no li va semblar "res estrany" i cap d'elles es va sentir "ofesa per res".

Alario, juntament a la fallera major infantil, Clara María Parejo Pérez, acompanyades pel secretari general de la Junta Central Fallera, José Martínez, ha visitat al delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, en una trobada protocol·lària.

Sobre esta qüestió, ha comentat que els van explicar a una reunió cadascun dels punts i no va veure "res estrany". Per esta raó, ha indicat que la polèmica per les 'Normes de protocol i actuació per a les falleres majors de València i les seues corts d'honor' la va agafar "un poc de sorpresa" perquè cap de les 13 es van sentir "ofeses ni per les normes ni per res".

Així, ha comentat que es troba "molt bé" i que ha preferit quedar-se "al marge" de tota la polèmica a la qual no veu "massa sentit" perquè considera estes recomanacions "de sentit comú".

De la mateixa manera, el secretari general de la Junta Central Fallera, José Martínez, ha assenyalat que tot i que han de fer "una reflexió profunda" perquè "sí que és cert que poden haver-se comès errors" i "ho assumim" no és el moment que hi haja dimissions.

Martínez ha assenyalat que a l'assemblea ordinària de presidents que se celebra este dimarts a la vesprada "òbviament" eixirà esta polèmica. "Hem de fer una reflexió i comunicar-ho i debatre amb l'àmbit faller", ha apuntat.

Tot i això, ha apuntat que desconeix si des d'algun sector de l'Assemblea es pot demanar la dimissió de Fuset, però que no sap si en este moment una destitució seria "positiva per a l'esdevenir" de les festes tenint en compte que dins d'una setmana la Unesco resoldrà sobre la candidatura de les falles com a Patrimoni Cultural Immaterial i que en dos mesos estem en falles.

"Durant molts anys hi ha hagut documents"

En qualsevol cas, ha recordat que "durant molts anys hi ha hagut documents en els quals s'indicaven pautes de comportament, en algun cas indicat la paraula 'normes de comportaments'", però que "mai s'ha aprovat per cap organisme ni de la JCF ni de l'assemblea de presidents".

D'esta manera, s'entenia que era "un document d'ús intern" en què "tradicionalment es manifestava de manera oral a les candidates". Sobre esta qüestió, ha aclarit que es va demanar a les falleres que ho firmaren per a "garantir" que havien entès el que els sol·licitaven i que "es comprometen en la mesura del possible a complir-ho". Però "en cap cas hi ha hagut cap tipus de coacció", ha assegurat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento