Comunitat Valenciana

Aguirre vol primàries en el PP per a càrrecs institucionals i interns i no creu que ningú s'enfronti a Rajoy

  • La portaveu del PP a l'Ajuntament de Madrid, Esperanza Aguirre, ha admès este dimarts que li agradaria que el PP aprovara la celebració de primàries, tant per a elegir candidats càrrecs institucionals com a nivell intern, i, a més, una vegada que Mariano Rajoy ha anunciat que es presentarà per a seguir liderant el partit, no creu que ningú s'enfronte a ell.

En declaracions a Onda Cero, recollides per Europa Press, l'expresidenta del PP madrileny ha recordat que els actuals estatuts no tenen les primàries però que seria "ideal" que hi haguera. Amb vista al pròxim congrés de febrer, s'imagina que haurà esmenes en esta direcció i que a ella li "agradaria" que s'aprovaren.

A més, este mecanisme ho voldria per a "tots, no només per als càrrecs institucionals", com alcaldes o presidents autonòmics sinó també per als "càrrecs interns". "El que vullga ser president provincial del partit o local també deuria", ha sostingut, recordant que ja hi ha llocs on s'ha fet com Galícia o Balears.

Tot i que ha reconegut que fer-ho és "molt complex tècnicament", ha recordat que en el Reial Madrid, per a votar al president, ho fan tots els socis. "I al Barcelona crec que també", ha afegit l'edil de l'Ajuntament madrileny.

En este punt, ha indicat que perquè se celebren primàries "per descomptat" que fa falta que la gent vullga fer-ho, ha recordat que ella mai ha dit que se n'anara a presentar per a ser candidata a la presidència de la formació popular i ha admès que per a ser president del partit, "no hi ha hagut mai competència" però "no és l'únic càrrec que hi ha".

"No crec que deguem desanimar-nos si no hi ha (més d'un) candidat a la presidència", ha indicat Aguirre, qui ha afegit que si és Mariano Rajoy l'únic, "doncs millor" perquè és el president i dubta "molt que algú vaja a presentar-se en contra". "Podrien fer-ho però no crec que ho faça ningú", ha postil·lat.

Sobre què espera del pròxim congrés, ha manifestat que li agradaria molt que hi haguera "debat ideològic" i que és "molt important" que es parle de temes com l'educació. "M'agradaria que els principis en educació quedaren ben clars al congrés, que són l'esforç, el mèrit i la igualtat d'oportunitats", ha apuntat.

Així, ha afegit que no creu en la igualtat de resultats perquè cadascun té unes capacitats. De fet, si es perseguix això, Aguirre opina que es "baixa el llistó" i el "resultat és dolent". En este punt, ha indicat que ella està molt satisfeta pel treball en la Comunitat que va fer, com la introducció de l'ensenyament bilingüe, perquè ara la regió "és la millor de tot Espanya" i per damunt de la mitjana europea.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento