Comunitat Valenciana

Detinguts els membres d'un clan familiar que es feien passar per policies per a assaltar turistes

  • Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional han detingut a Benidorm (Alacant) 9 persones d'un clan familiar per la comissió d'almenys 15 robatoris amb força i intimidació i altres tres en grau de temptativa. Pel que sembla, es feien passar per policies per a robar diners i joies a turistes.
Material y dinero incautado al clan familiar
Material y dinero incautado al clan familiar
GUARDIA CIVIL
Material y dinero incautado al clan familiar

Alhora, se'ls imputen els delictes d'usurpació de funcions, pertinença a grup criminal, falsificació de documents, desobediència greu i blanqueig de capitals.

Els detinguts, segons ha informat la Direcció General de la Guàrdia Civil, són quatre dones i cinc homes de nacionalitat iraniana i de la mateixa familiar. L'operatiu s'ha desenvolupat en el marc de l'operació Renascuts-Venus II i ha permès comprovar que residien en situació irregular a Espanya. El grup criminal actuava a tot Espanya i els seus membres es feien passar per falsos policies.

En l'operació han sigut escorcollades de manera simultània dos habitatges a Benidorm, en els quals han confiscat plaques de policia falses, nombrosos efectes sostrets com joies, rellotges, material informàtic a més d'uns jocs de llums led de color blau imitant a les quals s'utilitzen en els cotxes policials, tres vehicles que utilitzaven per a cometre els robatoris i una gran quantitat de diners en efectiu en diverses divises de diferents països.

El grup estava assentat a Benidorm, tot i que cometia els delictes per diferents comunitats autònomes, per a intentar despistar als investigadors. En els seus cops, es feien passar per policies, mostrant plaques de policia falses a les seues víctimes, sobretot turistes, que desconeixien les identificacions i procediments d'actuació dels diferents cossos espanyols.

Actuaven en parelles, recorrent grans distàncies en les seues anomenades "patrulles" per a localitzar les seues víctimes potencials en polígons industrials, zones turístiques i voltants d'hotels.

Una vegada s'identificaven, procedien a escorcollar als perjudicats, i els sostreien els diners i les joies que portaven. Canviaven constantment de vehicles, i actuaven com a màxim durant una setmana en la mateixa zona, per a evitar ser detinguts per les Forces i Cossos de Seguretat.

L'operació ha sigut coordinada pel Jutjat d'Instrucció número 2 de Dénia que ha decretat l'ingrés presó provisional per a quatre dels detinguts. Actualment s'estan fent gestions per a tornar els efectes sostrets als seus propietaris.

En l'operació han participat agents de diverses unitats de la Guàrdia Civil de la Comandància d'Alacant i per agents de la Policia Nacional de la Comissaria de Madrid.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento